19 / 04 / 2024

Deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Deprem sigortası, devlet tarafından zorunlu tutuluyor. 1 yıllık deprem sigorta süresinin dolması halinde zorunlu deprem sigortasının yenilenmesi gerekli oluyor. Peki, deprem sigortası nerelerde yaptırılır?



Deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Deprem sigortasındaki en temel amaç, depreme karşı güvence olduğu için, bulunduğunuz şehir ve semtin deprem riski, sigorta primlerinizin belirlenmesinde en temel etken olarak karşımıza ifade ediliyor. 


Zorunlu deprem sigortası, yıllık olarak düzenleniyor. 

Sigorta döneminin sona ermesi halinde, poliçe bedelinin tekrar ödenerek, sigortanın yenilenmesi gerekiyor. Dask sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. 


Dask sigortası, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor.Deprem sigortasının süresi 1 yıl olarak belirleniyor. 


Deprem sigortası ile doğal afetler nedeniyle doğan zararların giderilmesi ve insanların maduriyetlerinin en aza indirilmesini sağlanıyor. Zorunlu Deprem Sigortası ile;


* Depremin

* Deprem sonucu yangının

* Deprem sonucu infilakın

* Deprem sonucu yer kaymasının


Sigortalı binalarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler,asasörler, sahanlıklar, koridorlar,, çatılar, bacalar ve yapının bezer nitelikteki tamamlayıcı kısımlarında meydana gelenler de dahil olmak üzere), DASK tarafından, sigorta bedeline kadar teminat altına alınıyor. Peki, deprem sigortası nerelerde yaptırılır?


Konuta veya işyerine DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle başvuruda bulunmanız yeterli oluyor.


Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için gerekli evraklar!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön