20 / 04 / 2024

Depremin zararları kentsel yenilemeyle azaltılır!

Depremin zararları kentsel yenilemeyle azaltılır!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Ceyhan depreminin 16. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, depremin bir doğa olayı olduğunu ve de önüne geçilmesinin imkansız olduğunu vurguladı.



Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Depremi önleyemeyiz ama zararlarının önüne geçebiliriz. Bu da kentsel yenileme ile mümkün." dedi.


Türkiye'nin yüzde 95'inin deprem kuşağında olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, "Adana ve Seyhan da, deprem kuşağında yer almaktadır. Depremi son olarak, 27 Haziran 1998'de saat 16.55'te Ceyhan ilçemizde yaşadık. 16 yıl önce bu depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum." diye konuştu.


Depremin üzerinden geçen yıllara rağmen, ciddi önlemlerin alınmadığına dikkat çeken Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: "Depremin doğal olay olduğunu, ancak yapıların depreme dayanıklı olmadığından çok sayıda insanımızın hayatına mal olduğunu biliyoruz. Yaşanan depremler, kent planlamasında, yapılaşmada farklılık yaratması, yerel yönetimlerin de bunu uygulaması gerekmektedir. Bir doğa olayı olan deprem, ne yazık ki ülkemizde doğal afete dönüşmekte ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açmaktadır. Geçen o kadar süreye rağmen, depreme karşı kalıcı çözümler olmadığı görmekteyiz. Ülkemizin yapı stoklarının yenilenmesi, yapılar depreme dayanaklı, güvenli yapılar haline getirilmelidir. Bu bakış açısı ile ilçemizde kentsel yenilemeleri mümkün olduğu kadar, Adana'nın güneyinde gerçekleştirmeye çalışacağız. Depremden en az etkilenecek Seyhan için belediye kaynakları ile çözüm arayacağız."


Ayrıntılı Haber


Geri Dön