09 / 12 / 2025
fuzul

Depremzede sanayiciye sigorta yok! Sigorta şirketleri deprem bölgesindeki işletmelerin poliçelerini yenilemiyor!

Depremzede sanayiciye sigorta yok! Sigorta şirketleri deprem bölgesindeki işletmelerin poliçelerini yenilemiyor!

Deprem bölgesindeki sanayiciler sigorta şirketlerinden şikayetçi. Sanayiciler sigorta şirketlerinin artçı sarsıntıları bahane ederek sigorta poliçelerini yenilemediğini ileri sürüyor.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


REASÜRANS KAPASİTESİNDE SIKINTI

Depremzede sanayiciye sigorta yok! Sigorta şirketleri deprem bölgesindeki işletmelerin poliçelerini yenilemiyor!

Altun, haberinde sigorta sektörünün üst düzey yöneticilerinden aldığı bilgilere göre, deprem bölgesinde yaşanan sorunların reasürans kapasitesinden kaynaklandığını dile getirdi. Bazı sigorta şirketlerinin reasürans kapasitesi nedeniyle temkinli davrandığı, düzenleyici kurum SEDDK’nun konuya el atarak çözüm üretmesi gerektiği belirtildi.

NİSAN’DAN SONRA BAŞLAR

Ekonomi Gazetesi’nin haberinde, sigorta şirketlerinin artık sistematik anlamda risk analizi yapmadan poliçe kesmediği vurgulanırken, şu anda tüm eksperlerin sahada hasar tespitleri üzerinde çalıştığı, yeni sigortalama yapacak şirketlerin risk analizi yaptıracak muhatap bulamadığı belirtildi. Haberde, nisan ayı sonuna kadar bütün sigorta şirketlerinin hasar süreçlerinin tamamlanacağı ve bundan sonraki süreçte şirketlerin daha fazla poliçe kesmek için sahneye çıkacağı kaydedildi.

Ayrıca haberde reasürans açısından ise 2023 yılında sektörü daha sıkıntılı bir dönemin beklediğine işaret edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com’da yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön