23 / 04 / 2024

Devlet 3 ay stopaj almasın, mülk sahipleri kirada yüzde 50 indirim yapsın!

Devlet 3 ay stopaj almasın, mülk sahipleri kirada yüzde 50 indirim yapsın!

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kapatılan işletmelere kira desteği verilmesi gerektiğini dile getirdi. Çetin, "Devlet 3 ay stopaj almayacak, mülk sahipleri kiradan yüzde 50 feragat edecek. Bu, psikolojik olarak büyük bir rahatlamaya neden olur" dedi...



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya İş İnsanları Derneği tarafından düzenlenen (ANTİAD) video konferans toplantısına katıldı. Davut Çetin, ANTİAD Başkanı Ferhat Yıldız'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan durum, ATSO'nun yaptığı çalışmalar ile cansuyu kredisi, kısa çalışma ödeneği, kira ödemeleri gibi konular başta olmak üzere ekonomi gündemindeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Milliyet'te yer alan habere göre, Çetin, dünyanın 100 yılda bir görülebilecek bir salgını yaşadığını ve bu salgının sosyal hayattan ekonomiye her alanda etkili olduğuna dikkat çekti ve  "Pandemi konusunda bir belirsizlikle karşı karşıyayız. Salgının ne zaman biteceği, aşının ne zaman bulunacağı, ikinci dalga olur mu sorularına cevap bulabilmiş değiliz. Belirsizliğin olduğu bir ortamda hem insan psikolojisi hem de ekonomi olumsuz etkileniyor" diye konuştu. 

'EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ DAYANIŞMA VE EKONOMİYE GÜVEN'

Vali Münir Karaloğlu'nun koordinasyonunda alınan önlemler sonucunda Antalya'nın bu süreci iyi bir performansla devam ettirdiğini belirten Davut Çetin, şunları kaydetti: 

"İlimiz, sahip olduğu turizm kapasitesi nedeniyle yüksek risk içeriyor olmasına rağmen vaka sayımız ülke ortalamasının çok altında. Mücadele sürecindeki disiplini devam ettirmemiz gerekiyor. Ancak bu salgının bir de ekonomiye yansıması var. Ülke genelinde alınan tedbirler nedeniyle kent ekonomisinin yüzde 60- 65'i durdu, 45 bin üyemizden 7 bini genelge ile kepenk kapatmış durumda. Bunlardan bir kısmı mücbir sebep kapsamına alınarak bazı destek ve gider ötelemelerinden yararlanabiliyor. Ancak belirlenmiş 19 sektör dışında kalan birçok işletmemiz genelge ile kapatılmış olmalarına rağmen mücbir sebep kapsamında değiller. Gelirleri yok ama kira, fatura ve personel giderleri devam ediyor. Açıklanan destek paketlerinde devletin '3 aylığına kiradan stopajı almıyoruz' demesini çok isterdim. Devlet 3 ay stopaj almayacak, mülk sahipleri kiradan yüzde 50 feragat edecek. Bu, psikolojik olarak büyük bir rahatlamaya neden olur. Şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey dayanışma ve ekonomiye güven."

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet iş yeri kapanan esnafın kirasını karşılamalı! 


Geri Dön