26 / 04 / 2024

Devlet lojmanları çocuk yuvası oluyor!

Devlet lojmanları çocuk yuvası oluyor!

SHÇEK 'Çocuk Evleri Projesi' kapsamında öncelikli olarak kamu lojmanlarının çocuk evlerine dönüştürülmesi kararlaştırıldı



Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) 'Çocuk Evleri Projesi' kapsamında öncelikli olarak kamu lojmanlarının çocuk evlerine dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

SHÇEK tarafından satın alınan ya da kiralanan kamu lojmanlarının tadilattan geçirildikten sonra çocuk evlerine dönüştürüldüğü bildirildi. Ankara'da başlatılan, Elazığ ve Zonguldak'ta devam eden uygulamanın, önümüzdeki dönemde Bitlis, Şanlıurfa, Aksaray, Trabzon, Sinop, Osmaniye ve Nevşehir'de devam edeceği kaydedildi. Uygulama için öncelikle müstakil konutlar tercih edildi. Çocuk evleri sayısı 198'e, bu evlerde yaşayan çocuk sayısı da bin 182'ye ulaştı.

3'ER KİŞİLİK ODALAR

Çocuk Evleri Projesi kapsamında açılan 'Sevgi Evleri' en fazla 3'er kişilik odalarda 10-12 çocuğun kaldığı, site içinde müstakil evlerden oluşuyor. Evlerde 0-18 yaş arasında, aralarında en fazla 3 yaş olması şartıyla 5 ile 7 çocuk yaşayabiliyor. Bu evlere çocuk evi olduğuna dair hiçbir tabela asılmıyor. Bazı evlerde çocuklar, kendileriyle yakından ilgilenen yaşlı kadınlarla birlikte yaşıyor.
Bugün


Geri Dön