29 / 03 / 2024

Devremülk satışı patladı!

Devremülk satışı patladı!

Körfez ülkelerinin Türkiye' ye olan merakının artması devremülk satışlarını da hareketlendirdi. Öyle ki, 2013 yılında 2012'ye göre yüzde 95 daha fazla satılık devremülk ilanı yayınlandı...




Özellikle termal bölgelere talebin fazla olduğu devremülk sistemini daha çok aileler tercih ediyor.


Hurriyetemlak.com'dan alınan verilere göre; İstanbul'da satılık devremülk satışı 1 yılda yüzde 95, Ankara'da yüzde 90, İzmir'de yüzde 120, Balıkesir'de yüzde 80, Yalova'da ise yüzde 128 oranında artış gösterdi. 


Yazlık bölgelerde artış yüzde 100'ü geçti


Talebin çok olduğu yazlık beldelerin toplandığı Muğla'da satılık devremülk ilanları bir önceki yıla göre yüzde 139 artarken; Aydın'da yüzde 97, Antalya'da yüzde 98 arttı. 


Bir mülke ait kullanım haklarını belirlenmiş özel bir şekilde kullanılması için oluşturulan devremülk sistemi, kat mülkiyeti olarak bilinen kullanım hakkını birden fazla bölüme ayırarak dağıtılmasıyla ortaya çıkıyor. aylaşanlara mülkiyetin tüm özelliklerini kullanmak için belirli bir süre (genellikle her yıl hemen hemen aynı tarihlerde, bir hafta gibi) ayrılıyor. Bölümlere sahip olanlar, temelde mülkiyet için aynı oranda hak talep edebiliyor, bu kullanma haklarını kiraya verebiliyor ya da kendileri kullanıp, kullandırabiliyor.


Hürriyet


Geri Dön