19 / 04 / 2024

Didim Manastır Koyu'ndaki otel inşaatlarına giden yollar neden kapatıldı?

Didim Manastır Koyu'ndaki otel inşaatlarına giden yollar neden kapatıldı?

Devlet tarafından yer tahsisi yapılan ve Didim Manastır Koyu mevkiinde inşaatı devam eden turizmci Kadir Karakaya, otel inşaatı giden yolların kapalı olmasını eleştirdi.



Devlet tarafından yer tahsisi yapılan ve Didim Manastır Koyu mevkiinde inşaatı devam eden turizmci Kadir Karakaya, otel inşaatı giden yolların kapalı olmasını eleştirdi. Haritalarda kadastrol parseller içerisinde Parlamenterler Sitesi’nin yanından bir yol geçtiğini ifade eden Kadir Karakaya, “Devlet bana burayı tahsis etti. Burada imar planlarında planlı yollar var ama biz şu an inşaat alanına yol olarak kabul edilmeyen yerden geliyoruz. Bu otel 2016’da açılacak. Şu an buranın yüzde 80’i, 2016 için satıldı; ama yolumuz yok. Total’de ben burada inşaata başlamak için ilgili değişik kurumlara imar durumu harcı, altyapı, katılım bedeli gibi birçok kuruma toplamda milyonlarca lira para ödedim ama yolumuz yok. Buraya esas gelen yol Parlamenterler sitesinin yanından geliyor. 22 metre genişliğinde bir yol ama bunun 17-18 metrelik kısmı site tarafından işgal edilmiş durumda. Parlamenterler sitesi yanından geçen yol toprak olduğundan çıkan tozdan site yönetimi rahatsız olmuş. Bize de durumu ilettiler. Bizde bu duruma belediyeye ilettik. Belediyedeki elemanlarda Başkan’a ’Sen bunu yaparsan ağır cezada yargılanırsın’ diyerek bunun yapılmaması konusunda telkinde bulunmuşlar. Başkan da bunu yapamayacağını söyledi. Zaten bu yolunda daha sonra Büyükşehir’e ait olduğunu söylediler. Bu yol 12 metrenin üzerinden olduğu için Aydın Büyükşehir belediyesine dilekçe ile başvurdum. 14 Nisan’da 11257 no’lu dilekçe ile başvurdum ama sonuç yok” dedi.


“8 AYDIR YOLUMUZ YOK”

Karakaya, mevcut plandaki yolu kullanamadığı için makilik alandan geçen yolu 400-500 kamyon hafriyat dökerek kullanır hale getirdiğini dile getirerek “Öte yandan İmbat sitesinden de buraya geçiş var ama ‘buraya giremezsiniz’ deyip bariyer koydular. Burası özel mülk diye sokmuyorlar. 8 aydır yolumuz yok. Yol olmayan yerde inşaat yapmaya çalışıyoruz. 2016’da oteli tamamlayacağız ama yol açık değil. Bizler bu süreçte devleti yanımızda göremiyoruz. Devlete milyon dolarlar kazandıracak bir tesis yapıyorum ama turisti getirecek yolumuz yok. Su için artezyen çaktırdık. Elektrik ve telekomünikasyon çalışmalarını kendimiz yaptırdık” dedi.


“RUHSATSIZ YERE PARKE DÖŞE; RUHSATLI YERE YOL YOK”

Karakaya, ruhsat alınarak tüm yasal işlemleri yapılmış bir tesisin yolunun açılmamasını eleştirerek “75. Yıl sanayi sitesinde belediye mera vasfı üzerinde yol yapıp parke döşedi; onlar ağır cezada yargılanmadılar. Ruhsatsız yerde yargılanmadılar ama ruhsatlı olan yerde yargılanacaklar diye yol yapmıyorlar. Hâlbuki öle bir durum yok. Zaten bu yol Kadir Karakaya için yapılan bir yol da değil bu yol zaten Manastır koyu için yapılmış bir yol” diyerek yol sorunu çözülmesini istedi.


Hürriyet 


Geri Dön