28 / 03 / 2024

Didim'de iki aylık asfalt yol çöktü!

Didim'de iki aylık asfalt yol çöktü!

Aydın’ın Didim İlçesi’ndeki Adnan Menderes Bulvarı’nda iki ay önce yapılan asfalt yolun yaklaşık 100 metrelik bölümünde ilçede etkili olan son yağmurlar nedeniyle çökme meydana geldi.




Aydın’ın Didim İlçesi’ndeki Adnan Menderes Bulvarı’nda iki ay önce yapılan asfalt yolun yaklaşık 100 metrelik bölümünde çökme meydana geldi.


Çamlık Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı’nın 3. Koy başlangıcında asfaltta çökme meydana geldi. Yolun Didim şehir merkezi yönüne doğru olan 100 metrelik kısmında çatlaklar oluştu. Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipleri, yolun çöken kısmına uyarı levhaları konuyup, ulaşıma kapattı. Trafik diğer tek şeritten sağlandı. Yaşanan olay sonrası zor durumda kalan sürücüler, iki ay önce yapılmasına rağmen ilçede etkili olan son yağmurlar nedeniyle zeminde meydana gelen gevşeme nedeniyle çöken asfaltın biran önce yapılmasını istedi.


 Yolun 500 metrelik kısmını kazılıp, yeniden asfalt dökme çalışmasına başlandı. Bu esnada ASKİ ekipleri de yolun altında kalan atık su kanallarının denizle bağlantısını kurdu. Ekiplerin kazı ve onarım çalışmalarının iki gün süreceği bildirildi. Ekiplerin sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyen ASKİ Didim Şube Müdürü Hakan Kirif, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine düşen görevi yaptığını söyledi. Kirif, ASKİ olarak çökmenin yaşandığı gece gerekli tedbirleri aldıklarını belirtip, çalışmaları en kısa sürede bitirmeye çalışacaklarını kaydetti.


Hürriyet Ege






Geri Dön