29 / 03 / 2024

Didim'deki tarihi taş evlerde yıkıntılar meydana geliyor!

Didim'deki tarihi taş evlerde yıkıntılar meydana geliyor!

Aydın ’ ın Didim ilçesine bağlı Akköy Mahallesi ’ nde tarihi taş evler yıl içinde aşırı yağışların da etkisiyle duvarlarda yıkıntılar meydana geldiği belirtildi.



Akköy de yaşayan emekli çiftçi Selim Yanık, 1924 yılın da Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan mübadele sonucu köyde yer alan Rumlardan kalan tarihi taş evler sit nedeniyle onarılmadığı için çatıları zarar görmüş yapıların taş duvarları son yağan aşırı yağışların etkisiyle de yer yer yıkıntıların olduğunu söyledi.

Köyün mahalleye dönüştüğünü belirten Yanık, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın “Akköy’e Tarihsel Doku Projesi” kapsamında Akköy’ün dokusunu bozmadan orada yaşayan insanların ürünlerini satabileceği ve konaklama hizmeti sunabileceği yerler oluşturmayı amaçladıkları yönünde açıklama yaptığını, ancak bir yıla aşkındır köy olduğu gibi durduğunu ve gözle görülür bir faaliyetin olmadığının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Her geçen yıl Akköy de tarihi dokuların yok olmaya yüz tuttuğunu kaydeden Yanık, harabeye dönmüş tarihi taş evleri vatandaş ardiye olarak kullandığını ve can güvenliği açısından risk taşıdığını belirterek, yetkililerin konuya daha duyarlı olmalarının gerektiğini sözlerine ekledi.


Hürriyet 


Geri Dön