18 / 04 / 2024

Diesel, bu yıl 7 mağaza açacak!

Diesel, bu yıl 7 mağaza açacak!

Provokatif reklamlarıyla bilinen Diesel, `Be Stupid' (Aptal ol) kampanyası ile Türkiye'de satışlarını yüzde 30 artırdı



Diesel Türkiye distribütörü Tahsin Özlenir, "İronik bir şekilde aptallığı övdük. Ocak-şubattaki ciro kaybı martta pozitife döndü. Çok aptallık yaparak 2010 için koyduğumuz yüzde 20 büyüme hedefini aşarız" dedi.

REKLAM kampanyaları ile her zaman büyük ses getiren İtalyan jean ve hazır giyim markası Diesel, `Be Stupid' (Aptal ol) kampanyası ile Türkiye'de satışlarını yüzde 30 artırdı. Diesel'in Türkiye distribütörü Tahsin Özlenir, tüm dünyada kampanyaya en olumlu tepki veren ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi. Sadece gazete ve dergilerde yer alan kampanyanın satışları yüzde 15-20 artırmasını beklerken neredeyse bunun 2 katı artış gördüklerini belirten Özlenir, "Aptallığa övgü yaptık yüzümüz güldü. Moraller düzeldi. Aslında kampanya 14 Şubat Sevgililer Günü'ne kadar uzanıyor. Sevgililer gününde `Akıllılar kafalarını aptallar kalplerini dinler' demiştik. Çok beğenilmişti" dedi.
Akıllı yerer, aptal yaratır
Diesel'in çok konuşulan provokatif reklam kampanyalarına 2 yıl aradan sonra iddialı döndüğünü vurgulayan Özlenir şöyle konuştu: "Aptal ol, yaşasın aptallık derken ironiyi iyi bir şekilde anlatmak çok önemliydi. Bize hep `aptal olma' denmiştir. Öyle yetiştirildik. `Aptal olma yeni bir şeye kalkışma, yeni bir şey deneme' denilmiştir. Bazı aptallıklar yapılmasa ne bilim ne teknoloji ne de sanat bugünlere gelemezdi. Dene ve yanıl ama mutlaka dene. `Smart critiques, stupid creates' yani akıllı yerer, aptal yaratır. Sadece aklını kullanma kabini de dinle, diyoruz. Kalp ve beyin hep çatışmıştır. Burada `günü yaşa' mesajı da var. Sanatçı olacakken işadamı oluyorsun ya da eş seçerken baskı altındasın ama bu mutluluk getirmez." Tahsin Özlenir, kampanyanın iyi bir koleksiyonla desteklendiğini de hatırlatarak, "Koleksiyon da iyi olunca yok sattı. Blueicon koleksiyonunda her bir parça 10 saatte üretiliyor. Koleksiyonerlere yönelik, sanat eseri gibi ürünler" dedi.

Aptallıkla hedefi aşacak
Ocak-şubat 2010'da geçen yılın aynı dönemine göre ciro kaybı yaşadıklarını ama kârlılığın artığını belirten Özlenir şöyle devam etti: "2009'u yüzde 5 büyüme ile kapattık. Sektörde çok kırıcı indirimler yapıldı. Biz de karşılık verme zorunda kaldık. Yüzde 50 indirim yaptık. Fakat kârlılık satıştaki artışa rağmen azaldı. Mart ayındaki artış 2010 ilk çeyrek cirosunu da artıya çekti. Kampanya ciddi moral oldu. 2010 yıllı için koyduğumuz yüzde 20 büyüme hedefini çok aptalık yaparak aşarız. 2009 yılında 6 mağaza kapattık, 7 mağaza açtık. Toplamda 43 mağazamız var. 2010 yıllında bu sayı 50'ye çıkacak. İlgi gören JeansLab ve ShoesLab karma marka mağaza konseptine ağırlık vereceğiz." Kuzey Amerika, Kuzey ve Güney Avrupa'da Diesel'in satışları yüzde 20 gerilerken, dünyada ise Çin ve Hindistan gibi yeni pazarlardan gelen satışlar salesinde marka küçülme yaşamadı.

Gerçek striptiz kulüpte seks satar partisi yapacak

TAHSİN Özlenir, `seks satar' etkinliğini, bir partiyle kutlayacaklarını da belirterek, "Gerçek bir striptiz kulüpte, konsomatrisler eşliğinde Seks Satar Partisi yapacağız. Foliberjer'deki parti, çeşitli şovlarla desteklenecek. İtalya'nın henüz partiden haberi yok. Onlara da sürpriz olacak. Partiye mekan bulmak için gecelerce striptiz kulüp gezdim. Bunu karıma açıklamak biraz zor oldu" dedi. 

Reklam bütçesini yüzde 30 artırdı

Türkiye'de 2009 yılında reklam bütçesini yüzde 10 artırarak olumlu geri dönüş alan Diesel, 2010 yılında da reklam bütçesini yüzde 20 artırıyor. Türkiye'deki olumlu gelişmeleri gören İtalya da kampanyayı destekliyor.

`Seks satar' çığırtkanı seks oyuncağı verecek

DIESEL, bu hafta mağaza içinde `Sex sells... Unfortunately we sell jeans' (seks satar ama ne yazık ki biz jean satıyoruz) etkinliklerine de başlıyor. Tahsin Özlenir, etkinliği şöyle anlattı: "Örneğin üzerinde jean olan seksi bir erkek, megafonla insanları alışverişe davet edecek. Alışveriş yapanlara seksi figürler içeren oyun zarı, ya da erkeklerin önünü daha şişkin gösteren aparatlar gibi küçük seks oyuncakları hediye edecek."
Demet Cengiz Bilgin / Hürriyet


Geri Dön