23 / 04 / 2024

Dikmen Köprüsü'nde asfalt çöktü!

Dikmen Köprüsü'nde asfalt çöktü!

Başkent Ankara'da Dikmen’i Çankaya’ya bağlayan çelik köprünün asfaltı 70 santimetre çöktü. Çökmeye yağmur suyu hattında yaşanan sorunun sebep olduğu açıklandı. Köprü uzun bir çalışmayla onarıldı.



Başkent Ankara'da Dikmen’i Çankaya’ya bağlayan çelik köprünün asfaltı 70 santimetre çöktü. Çökme nedeniyle yol tek yönlü ulaşıma kapatılırken, ekiplerin gece boyunca yaptıkları çalışma dün de devam etti. Büyükşehir yetkilisi, çöküntüye, biriken yağmur suyunun neden olduğunu bildirdi.


Büyükşehir Belediyesi’nin, Dikmen ile Çankaya arasına yaptığı çelik köprü açılalı henüz 1 yıl olmadan, önceki gün asfaltında çökme meydana geldi.


Öğle saatlerinde yaşanan olayın ardından bölgeye gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köprünün Hilal Mahallesi istikametini ulaşıma kapattı. Trafiğin tek yönde aktığı köprüde Büyükşehir Belediyesi ekiplerince asfalt çalışması başlatılırken, vadinin karşı tarafına geçmek isteyen sürücüler de polis ve belediye çalışanlarınca diğer istikametlere yönlendirildi. 


Çökmenin yaşandığı bölgeye ‘yağmur suyu hattı’ yerleştirileceği gerekçesiyle dün gün boyu çalışma sürerken, yolun kısa sürede trafiğe açılmasının planlandığı belirtildi. 


Köprüdeki çökmeye yağmur suyu hattında yaşanan bir sorunun sebep olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilisi, şu bilgileri verdi:


70 SANTİMETRELİK ÇÖKME

“Yağmur suyu hattında yaşanan bir sorun nedeniyle köprü asfaltında 70 santimetrelik bir çökme yaşandı. Ekiplerimiz duruma hemen müdahale ederek, çalışma başlattı. Yeni yapılarda yağmurun sebep olacağı hareketler her zaman beklenir. Burada da etkili olan yağmur nedeniyle asfaltın altındaki toprak boşaldı. Çökmenin yaşandığı alana yağmur suyu hattı ve yaklaşım plağı döşeyip, sorunu kısa sürede gidereceğiz.”


ÇALIŞMA UZAYINCA TEPKİ ARTTI

Bir tarafı trafiğe kapatılan köprüden karşıya geçmek isteyen sürücüler ise yaşanan trafiğe tepki gösterdi. Gece yarısı biteceği söylendiği halde çalışmanın uzadığını öğrendiklerini belirten vatandaşlar, “Yağmur sebebiyle neredeyse köprü çöküyordu. Köprü, bölgedeki trafik yoğunluğunun azaltılması için yapılmıştı ama dünden beri trafik çilesi çekiyoruz” dedi. Köprünün farklı noktalarında da çökmelerin yaşandığını iddia eden Yüksel Demirci ise, “Sabah akşam köprüyü kullanan biriyim. Köprüde çalışmalar devam ediyor ama trafik tek taraftan sağlandığı için köprünün diğer istikametinde de bazı noktalarda ufak çökmeler meydana geldi” ifadelerini kullandı.


Hürriyet






Geri Dön