19 / 04 / 2024

Dilovası Atıksu Arıtma tesisi 45 milyon TL yatırımla yükseliyor!

Dilovası Atıksu Arıtma tesisi 45 milyon TL yatırımla yükseliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ’ nun yakından takip ettiği 45 Milyon TL’lik Dilovası Atıksu Arıtma tesisi yükselmeye başladı.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yakından takip ettiği 45 Milyon TL’lik Dilovası Atıksu Arıtma tesisi yükselmeye başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun çok önemsediği Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi, İSU Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilerek kentimize ve Dilovası’na kazandırılacak.

Dilovası Atıksu Arıtma tesisinde bir adet atıksu geri kazanım tesisi, terfi merkezi ve 814 metre dere ıslahı gerçekleşecek. Bu tesisle azot ve fosfor giderimi yapılan, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa edilmiş olacak. Gelecek düşünülerek ileri teknolojide yapılan Arıtma tesisi 60 bin metreküp debi kapasiteli olarak planlanmış olup, ilk etapta 40 bin metreküp debi kapasiteli olarak tesis edilecektir. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dilovası Atıksu Arıtma tesisimiz ilçemizin çok önemli bir ihtiyacına cevap verecek. Biz yerel yönetimin tepesinde ki insanlar olarak ekibimizle her şeyi insanımız için planlıyor ve yapıyoruz. Geleceğe emin adımlarla halkımızla beraber yürüyeceğiz” dedi.

İSU Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilerek Kocaeli’ne kazandırılan bu projeden bölgedeki sanayi tesislerine kullanma suyu temini için 40 bin metreküp kapasiteli geri kazanım tesisi yapılacak. Arıtma tesisi Dilderesi yanında, 48 dönüm sahaya yapılmakta olup, Dilovası Bölgesinin atıksuları arıtılacak. Elde edilen gri su aynı zamanda temiz su kaynakların korunmasına ve su tasarrufunu da katkı sağlayacak.

Dilovası Atıksu Arıtma Tesisinde kazık çalışmaları, idari bina, çökeltim ile Anaerobik havuzları belli bir noktaya gelirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSU) tarafından kente sağlanan hizmetler de dikkat çekmeye devam ediyor. Kocaeli’nin su, kanalizasyon ve arıtma ihtiyacını çevreyi koruyarak ve hizmet kalitesinin yükseltmek olarak vizyonunu belirleyen İSU, en yüksek standartlarda hizmet veren ve gelecek nesiller için çalışan bir su idaresi olmasıyla da tüm Türkiye’nin dikkatini çekiyor. Başkan Karaosmanoğlu, “Dilovası Atıksu Arıtma tesisimiz başa olmak üzere şu an çok önemli ihtiyaçlara cevap vermek için yoğun biçimde çalışıyoruz. İSU Genel Müdürümüz İlhan Bayram ve ekibimiz öncelikleri çok iyi bilerek sabırla ihtiyaç duyulan projeleri ortaya çıkarmaktadır. Dilovası arıtma tesisimiz ilçemizin önemli bir ihtiyacına da cevap verecektir” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön