25 / 04 / 2024

Dilovası'na 45 milyonluk proje!

Dilovası'na 45 milyonluk proje!

İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası'nda büyük projeyi hayata geçiriyor. Yaklaşık olarak 45 milyon TL'ye mal olması beklenen Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi yükselmeye başladı. İşte projenin ayrıntıları...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası ilçesinde 45 milyon TL'lik dev bir projeyi hayata geçiriyor. Yükselmeye başlayan bu önemli çevre projesinin kısa zamanda tamamlanabilmesi için tüm imkanlar seferber edildi. 

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun da çok önemsediği Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi, İSU Genel Müdürlüğü tarafından bölgeye kazandırılacak.


KAPASİTESİ ÇOK YÜKSEK


Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi'nde bir adet atıksu geri kazanım tesisi, terfi merkezi ve 814 metre dere ıslahı gerçekleşecek. Bu tesisle azot ve fosfor giderimi yapılan, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa edilmiş olacak. Gelecek düşünülerek ileri teknolojide yapılan tesis 60.000 m3/gün debi kapasiteli olarak planlandı. Tesisin ilk etapta ise 40.000 m3/gün debi kapasiteli olarak inşa edileceği belirtildi. 


GRİ SU ELDE EDİLECEK


İSU Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilerek Dilovası'na ve kente kazandırılacak olan tesis Dilderesi yanında, 48 dönüm sahaya yapılacak. 

Çalışma ile Dilovası bölgesinin atıksuları arıtılacak ve elde edilen gri su aynı zamanda temiz su kaynakların korunmasına ve su tasarrufunu da katkı sağlayacak. 


HAVUZLARI ORTAYA ÇIKIYOR


Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi'nde kazık çalışmaları, idari bina, çökeltim ile anaerobik havuzları belli bir noktaya geldi. Kocaeli'nin su, kanalizasyon ve arıtma ihtiyacını çevreyi koruyarak ve hizmet kalitesinin yükseltmek olarak vizyonunu belirleyen İSU, en yüksek standartlarda hizmet veren ve gelecek nesiller için çalışan bir su idaresi olmasıyla da tüm Türkiye'nin dikkatini çekiyor. 


"ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA"


Çalışma hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Dilovası Atıksu Arıtma tesisimiz başa olmak üzere şu an çok önemli ihtiyaçlara cevap vermek için yoğun biçimde çalışıyoruz. 

Dilovası arıtma tesisimiz ilçemizin önemli bir ihtiyacına da cevap verecektir" açıklamasını yaptı. 



Kocaeli




Geri Dön