20 / 04 / 2024

Dış görünümüne bakıp ev almayın!

Dış görünümüne bakıp ev almayın!

Uzmanlar, Türkiye'de konut seçimi yapılırken sadece fiziki görünüme değil, teknik özelliklere de dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Uzun yıllar yaşanacak konutların seçiminde deprem gerçeği unutulmamalı...



Deprem fay hattında bulunan Türkiye'de, konut seçimi yapılırken sadece fiziki görünüme öncelik verildiğini belirten uzmanlar, teknik unsurların da önemli olduğunu söylüyor. 


Uzmanlar, özellikle uzun yıllar yaşanılacak olan konutların seçimi konusunda çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgularken, "Konut seçimi konusunda daha fazla fiziksel özelliklere dikkat edildiğini gözlemliyoruz. Teknik özellikler, fiziki özelliklerden çok daha büyük öneme sahiptir" diyor ve ekliyor: 


"Konut almak isteyenler, öncelikle, binanın boyası, cilası, kaçıncı katta olduğu, bulunduğu semt, mobilyaların kalitesi gibi daha çok ilk bakışta görülebilen özelliklerine bakarak karar veriyor. Oysa bir deprem ülkesi olan Türkiye'de, konut seçimi yapılırken, binayı yapan müteahhit firma, binanın depreme dayanıklı olup olmadığı gibi teknik özelliklerine daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Teknik özellikler, fiziki özelliklerden çok daha büyük öneme sahiptir. Çünkü, satın alınacak binalar, insanların uzun yıllar. belki de bir ömür boyu yaşayacakları mekanlar olacaktır." 

Hürriyet Ankara




Geri Dön