26 / 04 / 2024

New York'ta Central Park manzaralı daire 90 milyon dolara satıldı!

 New York'ta Central Park manzaralı daire 90 milyon dolara satıldı!

ABD’nin New York kentinde satış listesinde yer alan lüks konutlarda 98.5 milyon dolarlık tavan fiyattan listeye çıkan lüks penthouse daire 90 milyon dolara satıldı



Daire üç ay önce satışa çıkarılmıştı. Central Park manzaralı, New York’u adeta ayaklar altına alan 1.022 metrekarelik “One57” binasının en üst katındaki penthouse daire bu rakamla bir rekora imza attı. Bu satış fiyatına göre dairenin metrekare fiyatı 88 bin dolara işaret ediyor.


Daha önceki rekor bir Rus zengine aitti. ABD’nin en pahalı evlerine ev sahipliği yapan New York’un Manhattan bölgesinde Rus milyarder Dmitry Rybolovlev, kızı için 88 milyon dolarlık lüks bir daire almıştı.


New York’un yeni binalarından One57’nin tepesindeki dairede 14 yatak odası, büyük bir salonu, dev bir mutfak öne çıkıyor. Dairede 4 farklı şömine ile 132 şaraplık bir şarap kavı da bulunuyor. One57’nin sahibi Garry Barnett alıcının ismini açıklamadı. New York Times gazetesi,  Barnett’tan edindiği bilgiye göre alıcının beklenildiği gibi Rus bir zengin olmadığını, Barnett’ın yeni alıcıyı “Oldukça iyi bir aile” olarak tanımladığını yazdı. Gazete yakında bu ismin açıklanacağının da altını çizdi.

Milliyet


Geri Dön