19 / 04 / 2024

Tekfen İnşaat, Socar Tower'ın ana müteahhitliğini üstlendi!

Tekfen İnşaat, Socar Tower'ın ana müteahhitliğini üstlendi!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin genel merkez binasının elektrik-elektronik işleri Türk müteahhitlik devine emanet



Dünya çapında elektrik, elektronik, mekanik ve bilgi-iletişim teknolojileri alanlarında çözümler sunan Imtech N.V'nin ortağı olan; Türkiye'nin en güçlü teknik müteahhitlik şirketi AE Arma-Elektropanç, uluslararası alanda büyük projelere imza atmaya devam ediyor.


AE Arma-Elektropanç son olarak Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin yeni yapılacak genel merkez binasının (Socar Tower) elektrik-elektronik işleri müteahhitliğini üstlendi. AE Arma-Elektropanç bu kapsamda Socar Tower'ın tüm elektrik altyapısını kuracak.


İçinde konferans salonları, ofisler, kafeterya-restoran ve spor salonunu barındıran Socar Tower kompleksi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün şehir merkezini uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı'na bağlayan ana arter olan Heydar Aliyev Bulvarı üzerinde yükselecek.


Ana müteahhitliğini Tekfen İnşaat'ın yaptığı Socar Tower'ın 2014'ün Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor. Bina tamamlandıktan sonra; toplam 200m 45cm yüksekliğe, 38 kata ve 100.047m2 kapalı alana sahip olacak.


AE Arma-Elektropanç, 1.200'ün üzerinde çalışanıyla; elektrik, elektronik ve mekanik mühendisliği alanında faaliyet gösteren bir mühendislik ve teknik müteahhitlik firmasıdır. 2011 yılında yaklaşık 90 milyon Euro ciro elde eden AE Arma-Elektropanç A.Ş. Türkiye'ye ek olarak; Rusya, Dubai, Katar, Lübnan iştirakleri ve Azerbaycan, Abu Dhabi, Moskova şubeleri ile, eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Orta Doğu'da faaliyetlerini sürdürmektedir.


Günümüze kadar yaklaşık 7 milyon metrekare kapalı alanda başarı ile elektrik, elektronik ve mekanik tesisat işlerinde, mühendislik ve teknik müteahhitlik hizmeti vermiş olan AE Arma-Elektropanç'in bitirmiş ya da halihazırda yürütmekte olduğu bazı projeler şunlardır: Mercury City Tower / Rusya (170.000 m2', 70 kat), City of Capitals / Rusya (360.000 m2, 320 m yükseklik), Babl Al Qasr Hotel & Residence / Abu Dhabi (155.000 m2), Anthill Residence / Türkiye (150.000 m2, 200 m yükseklik), İstanbul Cehavir AVM / Türkiye (275.000 m2), Mardan Palace / Türkiye (170.000 m2). AE Arma-Elektropanç'in 2012 başı itibariyle yaklaşık 250 milyon ABD Doları tutarında, devam eden işi bulunmaktadır.


Sabah



Geri Dön