28 / 03 / 2024

Divan İstanbul Asia oteli açıldı!

Divan İstanbul Asia oteli açıldı!

Pendik'te bulunan Divan İstanbul Asia oteli açıldı



Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Elmadağ'daki otellerini 2010 sonunda bitirerek, 2011'in ilk ayında açmayı planladıklarını, yenilemenin 50 milyon dolara mal olduğunu kaydetti.

Pendik'te yer alan Divan İstanbul Asia'nın resmi açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arsel, Şahsuvaroğulları'nın İstanbul'un Anadolu Yakası'nda büyük bir yatırım kararı aldıklarında kendilerine işletme teklifinde bulunduklarını ve kendilerinin de kabul ettiğini kaydetti.

Divan otellerinin işletmeci olarak yatırımlarına devam edeceğini söyleyen Arsel, Elmadağ'da kendilerine ait otelde yeniden yapım çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı.

Arsel, "Elmadağ'daki otelimiz 2010 yılının sonunda bitecek. 2011'in ilk ayında açmayı planlıyoruz. Yenileme 50 milyon dolara mal oldu" diye konuştu.

Otelin önce bir kısmını yenilemeyi düşündüklerini ancak daha sonra tamamını yenilemeye karar verdiklerini belirten Arsel, "Yarım yamalak daha pahalıya mal oluyor" dedi.

Eski otele göre yapılacak değişikliklere ilişkin bir soru üzerine Arsel, 6 kat alta, 1 kat üste çıkabildiklerini, o sınırlar içinde ne yapabilirlerse onu yapacaklarını kaydetti.

-"BAŞKANLIK SUİTİ 3 BİN 500 AVRO"-
Şahsuvaroğlu Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu ise törende yaptığı konuşmada inşaatına 2006 yılının aralık ayında başlanan yatırımın 5 bin metrekaresinin otel, 13 bin 500 metrekaresinin plaza olduğunu belirterek, 26 yıldır otomotiv sektöründe bir grup olarak Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan şehir otelciliğine yatırım kararı aldıklarını bildirdi.

Şahsuvaroğlu, otelin işletmesi için yerli ve yabancı birçok otel grubuyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini ancak sonunda Divan otelleri ile çalışmaya karar verdiklerini kaydetti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahsuvaroğlu, "Yatırımın toplam tutarı, arsa maliyeti hariç 125 milyon dolar oldu" diyerek, tesiste 231 oda, 8 süit, 1 başkanlık süiti bulunduğunu, 11 toplantı salonunun isimlerini ise Türk sanat müziği makamlarından oluşturduklarını söyledi.

Şahsuvaroğlu, şu anda oda fiyatlarının bireysel müşterilerde 120-160 avro, executive katlarda 340-750 avro aralığında bulunduğunu, başkanlık süitinin fiyatının ise 3 bin 500 avro olduğunu belirtti.

-"FİYAT REKABETİ, DİĞER YATIRIMCILARIN DA ÖNÜNÜ KAPAR"-
Bölgenin ciddi anlamda otele ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Şahsuvaroğlu, "Rekabet ederken Antalya'da düştüğümüz hataya düşmememiz lazım.

Çok kaliteli oteller yapıp sadece fiyatla insanları doldurursak, sonuçta bu kaliteden ve hizmetten ödün vermek anlamına gelir. Antalya'daki hataya düşüp burayı da 20-30 avrolardan pazarlamanın derdine düşersek diğer yatırımcıların da önünü kapamış oluruz ve Anadolu Yakası'nda bu iştah çok hızlı bir şekilde söner" diye konuştu.

Şahsuvaroğlu, Budapeşte'de tarihi bir binanın restore edilmesiyle oluşturdukları 97 odalı bir butik otelleri bulunduğunu, 20-22 metrekare büyüklüğündeki odaların fiyatlarının 105-135 avro aralığında olduğunu belirterek,

"Budapeşte 1,5 milyonluk bir şehir, İstanbul 15 milyonluk şehir. Aslında oda fiyatları Avrupa'nın çok gerisinde. Bölünen ve Yugoslavya'dan artan ülkelerde de yatırımlarımız ve araştırmalarımız sürüyor. Orada yine 90-100 odalı butik oteller yapma peşindeyiz" şeklinde konuştu.

Budapeşte'deki oteli kendilerinin işlettiğini, bundan sonra o bölgede açacakları otelleri de büyük ihtimalle kendilerinin işleteceğini ancak Divan kimliğini Avrupa'ya taşımayı da istediklerini aktaran Şahsuvaroğlu, Divan İstanbul Asia'da ilk yıl için yüzde 45 gibi bir doluluk hedeflediklerini belirtti. Kasım ayında faaliyete geçen otelin yüzde 15 doluluğa sahip olduğunu, bu ay bu rakamın yüzde 25-30'lara çıkacağını ifade eden Şahsuvaroğlu, "Bu
açılışın ardından şubatla birlikte de rüzgarı arkamıza alırız diye düşünüyoruz" dedi.

-"OTEL TASARIMINDA EĞİLİM 'SADE VE ŞIK"'-
Otelin 8 süitini ve genel mekanları dizayn eden tasarımcı Christopher Guy ise bu mekanlarda 6 aylık bir dönemde hazırlanan 8 konteyner dolusu 650 parça ürünün kullanıldığını söyledi.

Guy, dünyadaki birçok otelin dekorasyonunu gerçekleştirdiğini, Şeytan Prada Giyer, Ocean 13 gibi filmlerde de çalışmaları bulunduğunu belirtti.

Otel dekorasyonlarında son dönemdeki eğilimi sade ve şık olarak tanımlayan Guy, klasik tasarımların fazla ulusal kaldığını, trendin daha çok uluslararası bir atmosferden yana olduğunu anlattı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Divan'ın 125 milyon dolarlık oteli açıldı 
 
Koç Holding'e bağlı Divan İstanbul Asia Oteli de dün hizmete girdi. Pendik'te arsa maliyeti hariç 125 milyon dolara mâl olan tesiste 231 oda, 8 süit, 1 başkanlık süiti ve 11 toplantı salonu bulunuyor.
 
Otelin yatırımcısı Şahsuvaroğlu Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu, binanın 5 bin metrekaresinin otel, 13 bin 500 metrekaresinin ise plaza olduğunu belirterek, Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan şehir otelciliğine yatırım kararı aldıklarını aktardı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ise Elmadağ'daki otellerini 2010 sonunda bitirerek, 2011'in ilk ayında açmayı planladıklarını, yenilemenin 50 milyon dolara mal olduğunu açıkladı. Öte yandan dünyanın en büyük otel zincirlerinden Fransız Accor, Gaziantep'te gelecek ay iki otel açacak. Toplam 15 milyon Euro'ya mal olan 92 odalı Novotel Gaziantep ve 177 odalı Ibis Gaziantep otelleri, iş amaçlı konaklamalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Şirketin 90 ülkede 4 bin 200 oteli bulunuyor.
Zaman

Divan Asia açıldı, otelin içini döşemek 'şeytana marka giydiren'e kaldı

Divan Otelleri, 6'ncı otelini Pendik'te açtı. Şahsuvaroğlu'nun yatırımcı olduğu Divan Asia, 125 milyon dolara maloldu

Koç Holding bünyesinde Divan Otelleri, Elmadağ'da yapımı devam eden Divan İstanbul ile birlikte 6. oteli olan Divan Asia İstanbul'u önceki akşam düzenlenen bir kokteyle açtı. Açılışa, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Palmira Turizm Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Holding Gda, Perakende ve Turizm Grubu Başkanı Ömer Bozer, Şahsuvaroğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Şahsuvaroğlu ve iş dünyasından çok sayuda davetli katıldı.

BAŞKAN SUİTİ 3.500 EURO
Şahsuvaroğlu Grubu'nun yatırımcı, Divan otelin ise işletmeci olduğu Divan Asia İstanbul, 25 katta 8'i süit olmak üzere toplam 231 odadan oluşuyor. Şahsuvaroğlu Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu yatırımın arsa bedeli hariç 125 milyon dolara malolduğunu açıkladı. Şahsuvaroğlu, standart oda fiyatlarının 120-160 euro, başkanlık suitlerinin ise 3 bin 500 euro olduğunu söyledi. Yatırımın Pendik bölgesine hareketlilik katacağını kaydeden Şahsuvaroğlu, ilk yıl için yüzde 45 gibi bir doluluk hedeflediklerini belirtti.

İĞNEDEN İPLİĞE
Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel, 2010'da yeni otel yatırımı yerine mevcut otelleri yenilemeye odaklandıklarını açıkladı. Elmadağ'da inşaatı devam eden Divan İstanbul otelinin 50 milyon dolarla yenilendiğini hatırlatan Arsel, şöyle dedi: "Eski otele göre yerin 6 kat altına inip 1 kat üstüne çıkabiliyoruz. O sınırlar içinde ne kadar değişiklik yapabilirsek yapacağız. Otellerimiz 40-50 yıllık oteller. Şu anda onları yenilemeye odaklandık. İğnesinden iğliğine her şeyini yeniliyoruz. Bazı bölümleri yenileyip bazılarını yenilemesek daha pahalıya malolurdu."

TASARIMCISI 8 TIR EŞYA İLE GELDİ
Divan Asia'da, Las Vegas, Beverly Hills gibi yerlerdeki ünlü oteller ile Şeytan Marka Giyer, Casino Royal gibi filmlerdeki otel ve ofisleri tasarlayan Christopher Guy'un koleksiyonu yer aldı. Açılışa gelen Guy, otele 650 ürün verdiğini ve 8 TIR'la taşındığını söyledi.

Gönlümden geçen Divan'ı Avrupa'ya taşımak

ŞAHSUVAROĞLU, rekabet ederken Antalya'daki hataya düşmemek gerektiğini belirterek "Çok kaliteli oteller yapıp sadece fiyatla insanları doldurursak kalite ve hizmetten ödün veririz" dedi. Macaristan'da da kendilerine ait bir oteli işlettiklerini ve Avrupa ve eski Sovyet ülkelerinde otel yatırımı planları bulunduğunu söylen Şahsuvaroğlu "Gönlümden geçen Avrupa'da yaptığımız otelleri Divan markasıyla işletmek" diye konuştu.
Sabah

125 milyon dolarla Divan Asia'yı açtı, sıra Doğu Avrupa'ya geldi

Otomotiv dağıtıcılığıyla tanınan Şahsuvaroğlu Grubu, İstanbul Anadolu Yakası'na 125 milyon dolar yatırımla Divan Otel açtı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Şahsuvaroğlu Grubu'nun otelin işletmesini Divan'a verdiğini vurguladı. Şahsuvaroğlu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu ise, 231 odalı otelde ilk yıl için yüde 45'lik doluluk hedeflediklerini belirtti.

KOÇ Holding Turizm Grubu şirketlerinden Divan, Şahsuvaroğlu Şirketler Grubu'yla beraber İstanbul'daki üçüncü Anadolu Yakası'ndaki ilk otelini 125 milyon dolar yatırımla açtı. Anadolu Yakası'nın en büyük oteli olarak nitelenen Divan İstanbul Asia, 231 odaya sahip. Pendik'teki otel, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yedi kilometre, Formula 1 İstanbul Grand Prix'in yapıldığı İstanbul Park'a 19 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İşletme teklifi geldi

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Şahsuvaroğlu Grubu'nun, Anadolu Yakası'nda otel yatırım kararı aldığını, onlardan gelen işletme teklifini de kendilerinin kabul ettiğini söyledi. Şahsuvaroğlu Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu da, 231 oda, 8 süit ve bir başkanlık süiti bulunan tesisin yatırımının 125 milyon doları bulduğunu söyleyerek, “Oteli resmi olarak yeni açtık. Ama kasım ayından beri hizmette. İlk ayda doluluk yüzde 15 oldu. Yılın genelinde ise yüzde 45'lik doluluk hedefimiz var” diye konuştu. Şahsuvaroğlu, şu anda oda fiyatlarının bireyler için 120-160 Euro, executive katlarda ise 340-750 Euro, başkanlık süitinin fiyatının ise 3 bin 500 Euro olduğu bilgisini verdi. Şahsuvaroğlu, 26 yıldır otomotiv sektöründe yer alan bir grup olarak Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden şehir otelciliğine yatırım kararı verdiklerini belirterek, şunları anlattı:”Bu amaçla 2006 yılında otelin inşaatına başlandı. Binanın beş bin metrekaresi otel, 13 bin 500 metrekaresi ise plaza olarak tasarlandı. Otelin işletmesi için yerli ve yabancı otel gruplarıyla görüştük. Ancak Divan otelle çalışmaya karar verdik.”

Pendik'te ihtiyaç var

Murat Şahsuvaroğlu, İstanbul Pendik bölgesinde otel ihtiyacı bulunduğunu da kaydederek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Rekabet ederken Antalya'daki hataya düşmemek lazım. Çok kaliteli oteller yapıp sadece fiyatla insanları doldurursak kaliteden ve hizmetten ödün veririz. Antalya'daki hataya düşüp burayı da 20-30 Euro'dan pazarlamanın derdine düşersek diğer yatırımcıların da önünü kapamış oluruz ve Anadolu Yakası'nda bu iştah çok hızlı söner.”

Sıra Doğu Avrupa'da

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 97 odalık butik bir otelleri olduğu bilgisini de veren Murat Şahsuvaroğlu, şöyle konuştu: “Doğu Avrupa'da Yugoslavya'dan ayrılan ülkelerde de yatırımlarımız ve araştırmalarımız sürüyor. Buralarda da 90-100 odalı butik oteller yapma peşindeyiz. Budapeşte'deki oteli kendimiz işletiyoruz. Bundan sonra o bölgede açılacak oteli de büyük ihtimal kendimiz işletiriz ama Divan kimliğini Avrupa'ya da taşımayı isteriz.”

Mekan tasarımını Christopher Guy yaptı

DİVAN İstanbul Asia'nın 8 süitini ve genel mekanları tasarlayan tasarımcı Christopher Guy, bu mekanlarda altı aylık bir dönemde hazırlanan 8 konteyner dolusu 650 parça ürünün kullanıldığını belirterek, “Dünyadaki birçok otelin dekorasyonunu gerçekleştirdik. ‘Şeytan Prada Giyer', ‘Ocean 13' gibi filmlerde de çalışmalarım oldu. Otel dekorasyonlarında son dönemde eğilim sade ve şık. Klasik tasarımlar fazla ulusal kalıyor. Trend daha çok uluslararası bir atmosferden yana” dedi.

Elmadağ Divan'da yenileme sürüyor 2011'de açılacak

İSTANBUL Elmadağ'daki Divan Oteli'ni yeniden inşa etmeye başladıklarını anımsatan Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, otelin 2010 yılı sonunda yapımının biteceğini ve oteli 2011'in ilk ayında açmayı planladıklarını kaydetti. Semahat Arsel, “Elmadağ'daki otelin yenilemesi 50 milyon dolara mal oldu. Otelin önce bir kısmını yenilemeyi düşündük. Ancak daha sonra tamamını yenilemeye karar verdik. Yarım şekilde yenilenmesi daha pahalıya mal olacaktı. Eski otele göre değişiklik için altı kat alta, bir kat da üste çıkabiliyoruz. Bu sınırlar içinde ne yapılırsa onu yapacağız” dedi.

1800 metrekarelik SPA var

İSTANBUL Pendik'te açılan Divan İstanbul Asia, business centre, ortak alanlarda ücretsiz kablosuz internet erişimi, toplantı olanakları, 24 saat oda servisi, restoran ve barlar, merkezi ısıtma ve havalandırma sistemi, sigara içilmez kat, otopark, 1800 metrekarelik alan üzerine kurulu spa ve fitness merkezi, executive katlar ve executive lounge'a sahip. Divan İstanbul Asia'da, yüksek teknolojik sistemlerle donatılmış odaları, iki ‘a la carte' restoranı, üç barı, 765 metrekare alanda kolonsuz olarak inşa edilen bin kişilik balo salonu, dokuz adet toplantı salonu da bulunuyor.
Hürriyet

Divan İstanbul'daki otel sayısını üçledi

Şahsuvaroğlu Şirketler Grubu tarafından 120 milyon dolarlık yatırımla inşaa edilen Divan İstanbul Asia Pendik'te hizmete açıldı. Murat Şahsuvaroğlu, yeni otel yatırımlarına da imza atacaklarını söyledi.
 
Divan, şehir otelleri zincirine bir yenisini daha ekledi. Firma, İstanbul'da üçüncü, Anadolu Yakası'nda ise ilk oteli olan Divan İstanbul Asia'yı Pendik'te hizmete açtı. Şahsuvaroğlu Şirketler Grubu tarafından 120 milyon dolar yatırımla inşa edilen Divan İstanbul Asia, Anadolu Yakası'nın en büyük oteli olma özelliğine sahip. Divan Asia'nın resmi açışılında konuşan Şahsuvaroğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu, Divan Asia'nın Koç Holding ile ilişkilerine yeni bir boyut ve heyecan katacağını kaydetti. Şahsuvaroğlu, "26 yıldır otomotiv sektöründe yer alan bir grup olarak, elde ettiğimiz tecrübelere bir yenisini eklemek için Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan otelcilik sektörüne yatırım yapmaya karar verdik. Yerli ve yabancı pek çok otel grupları ile görüşmelerimiz olmasına rağmen 26 yıllık iş ortağımız Koç Holding'in çalışma kültürü, disiplin ve prensiplerinin bu yatırımımızı daha değerli kılacağına inandık ve Divan ile ortaklık yapma kararı aldık" diye konuştu.
 
Sırada Avrupa var
Otelin yatırım maliyetinin arsa bedeli hariç 120 milyon dolar olarak belirlendiğini ifade eden Şahsuvaroğlu, mimari projeyi detaylandırırken de ABD, Avrupa ve Çin dahil, dünyadaki birçok iş otelini ziyaret ederek benzer konseptleri incelediklerini kaydetti.
Şahsuvaroğlu, Budapeşte'de tarihi bir binanın restore edilmesiyle oluşturdukları 97 odalı bir butik otelleri bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: "Yugoslavya'nın bölünmesiyle kurulan ülkelerde de yatırımlarımız ve araştırmalarımız sürüyor. Orada yine 90-100 odalı butik oteller yapma peşindeyiz. Budapeşte'deki oteli kendimiz işletiyoruz. Bundan sonra o bölgede açacağımız otelleri de büyük ihtimalle kendimiz işletiriz. Ancak Divan kimliğini Avrupa'ya taşımak istiyoruz."
 
3500 euroya suit
İnşaatına 2006 yılının aralık ayında başlanan yatırımın 5 bin metrekaresinin otel, 13 bin 500 metrekaresinin plaza olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, "Yatırımın toplam tutarı, arsa maliyeti hariç 125 milyon dolar oldu. Şu anda oda fiyatları bireysel müşterilerde 120-160 euro, ‘executive' katlarda ise 340-750 euro aralığında. Başkanlık süitinin fiyatının ise 3 bin 500 euro. İlk yıl için otelde yüzde 45 doluluk hedefliyoruz" dedi.
Divan İstanbul Asia'nın başta Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı, İstanbul Park Pisti ve Pendik Marina olmak üzere bölgedeki tüm sanayi ve iş merkezlerine yakınlığıyla merkezi bir konuma sahip oladuğuna dikkat çeken Divan Asia Genel Müdürü Joep Bakx ise iş dünyasının merkezi olmak istediklerini söyledi.
Referans

Divan 120 milyon dolara Anadolu'nun en büyüğü 

Koç'un turizmdeki amiral gemisi Divan, İstanbul'da 3. otelini Pendik'te Ford bayi Şahsuvaroğlu'yla açtı. 120 milyon dolarlık 231 odalı Divan İstanbul Asia, Anadolu Yakası'nın en büyük oteli oldu

Koç Grubu bünyesindeki Divan, şehir otelleri zincirine yeni bir halka ekledi. Divan'ın İstanbul'daki üçüncü, Anadolu Yakası'ndaki ilk oteli olan Divan İstanbul Asia, son yıllarda yeni yatırımların gözde bölgesi olan Pendik'te hizmete girdi. Şahsuvaroğlu Şirketler Grubu tarafından 120 milyon dolar yatırımla inşa edilen Divan İstanbul Asia, Anadolu Yakası'nın en büyük oteli olma özelliğine sahip. Otelin önceki akşam gerçekleştirilen açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Şahsuvaroğulları'nın İstanbul'un Anadolu Yakası'nda büyük bir yatırım kararı aldıklarında kendilerine işletme teklifinde bulunduklarını ve kendilerinin de kabul ettiğini kaydetti.

ELMADAĞ OCAK 2011'DE AÇILIYOR

Divan otellerinin işletmeci olarak yatırımlarına devam edeceğini söyleyen Arsel, Elmadağ'da kendilerine ait otelde yeniden yapım çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı. Elmadağ'daki otellerini 2010 sonunda  bitirerek, 2011'in ilk ayında açmayı planladıklarını, yenilemenin 50 milyon dolara mal olduğunu kaydetti. Şahsuvaroğlu Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu ise 26 yıldır otomotiv sektöründe bir grup olarak Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan şehir otelciliğine yatırım kararı aldıklarını bildirdi. Şahsuvaroğlu, tesiste 231 oda, 8 suit, 1 başkanlık suiti bulunduğunu, 11 toplantı salonunun isimlerini ise Türk sanat müziği makamlarından oluşturduklarını söyledi. Şahsuvaroğlu, şu anda oda fiyatlarının bireysel müşterilerde 120-160 Euro, executive katlarda 340-750 Euro aralığında bulunduğunu, başkanlık suitinin fiyatının ise 3 bin 500 Euro olduğunu belirtti. • EKONOMİ SERVİSİ

Divan zinciri 8 otele çıktı

Divan İstanbul Asia'nın en az 30 metrekare büyüklüğünde 231 odası bulunuyor. Ayrıca iki a la carte restoranı, üç bar, 765 metrekarelik kolonsuz olarak inşa edilen bin kişilik balo salonu, 9 toplantı salonu ve spa&fitness merkezi yer alıyor. Divan zincirinde yapımı süren Elmadağ'daki Divan İstanbul ve Divan İstanbul Asia'nın yanı sıra İstanbul City, Ankara,  Ankara  Çukurhan, Antalya, Bodrum ve Çorlu otelleri bulunuyor.

Şahsuvaroğlu Balkanlar'da yatırım araştırıyor

Murat Şahsuvaroğlu, Budapeşte'de tarihi bir binanın restore edilmesiyle oluşturdukları 97 odalı bir butik otelleri bulunduğunu hatırlatarak, “Bölünen ve Yugoslavya'dan artan ülkelerde de yatırımlarımız ve araştırmalarımız sürüyor. Orada yine 90-100 odalı butik oteller yapma peşindeyiz” dedi. Şahsuvaroğlu, Divan kimliğini Avrupa'ya taşımayı da istediklerini kaydetti.
Star

Divan İstanbul Asia hizmete girdi 
 
Yenilenen Elmadağ'ın açılışı 2011'de

Divan İstanbul Asia Pendik'te açıldı. 231 oda, 1 başkanlık süiti, ismini Türk sanat müziği makamlarından alan 11 toplantı salonu olan otel 125 milyon $'a maloldu. Palmira Turizm Başkanı Semahat Arsel, Elmadağ'daki Divan'ı 2011 başında açmayı planladıklarını söyledi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Elmadağ'daki otellerini 2011'in ilk ayında açmayı planladıklarını, yenilemenin 50 milyon dolara malolduğunu kaydetti. Pendik'te yer alan Divan İstanbul Asia'nın resmi açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arsel, Şahsuvaroğulları'nın İstanbul'un Anadolu Yakası'nda büyük bir yatırım kararı aldıklarında kendilerine işletme teklifinde bulunduklarını ve kendilerinin de kabul ettiğini kaydetti. Divan otellerinin işletmeci olarak yatırımlarına devam edeceğini söyleyen Arsel, Elmadağ'da kendilerine ait otelde yeniden yapım çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı. Otelin önce bir kısmını yenilemeyi düşündüklerini ancak daha sonra tamamını yenilemeye karar verdiklerini belirten Arsel, “Yarım yamalak daha pahalıya maloluyor” dedi.

Eski otele göre yapılacak değişikliklere ilişkin bir soru üzerine Arsel, 6 kat alta, 1 kat üste çıkabildiklerini, o sınırlar içinde ne yapabilirlerse onu yapacaklarını kaydetti.

3.500 euroya süit

Şahsuvaroğlu Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu ise inşaatına Aralık 2006'da başlanan yatırımın 5 bin metrekaresinin otel, 13 bin 500 metrekaresinin plaza olduğunu belirtti. Şahsuvaroğlu, otelin işletmesi için yerli ve yabancı birçok otel grubuyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini ancak sonunda Divan otelleri ile çalışmaya karar verdiklerini kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Şahsuvaroğlu, “Yatırımın toplam tutarı, arsa maliyeti hariç 125 milyon dolar oldu” diyerek, tesiste 231 oda, 8 süit, 1 başkanlık süiti bulunduğunu, 11 toplantı salonunun isimlerini ise Türk sanat müziği makamlarından oluşturduklarını söyledi. Şahsuvaroğlu, şu anda oda fiyatlarının bireysel müşterilerde 120-160 euro, utive katlarda 340-750 euro aralığında bulunduğunu, başkanlık süitinin fiyatının ise 3 bin 500 euro olduğunu belirtti.

Divan kimliğini Avrupa'ya taşımayı da istediklerini aktaran Şahsuvaroğlu, Divan İstanbul Asia'da ilk yıl için yüzde 45 gibi bir doluluk hedeflediklerini belirtti. Kasım ayında faaliyete geçen otelin yüzde 15 doluluğa sahip olduğunu, bu ay bu rakamın yüzde 25-30'lara çıkacağını ifade eden Şahsuvaroğlu, “Bu açılışın ardından Şubat'la birlikte de rüzgarı arkamıza alırız diye düşünüyoruz” dedi.

Çorlu ve Çukurhan ile otel sayısı 8'e çıkacak

- Divan İstanbul Asia, Formula 1 İstanbul Grand Prix'nin yapıldığı İstanbul Park'a 19 kilometre, yeni terminali ve genişleyen kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük havaalanlarından biri olan Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na ise sadece 7 kilometre uzaklıkta.

- Otelde; Business Centre, ortak alanlarda ücretsiz kablosuz internet erişimi, toplantı olanakları, 24 saat oda servisi, restoran ve barlar, merkezi ısıtma ve havalandırma sistemi, sigara içilmez kat, otopark, 1800 m2 alana kurulu SPA ve Fitness Merkezi, utive katlar ve utive lounge bulunuyor.

- Divan İstanbul Asia'nın en az 30 m2 büyüklüğünde olan 231 odası var. Ayrıca 765 m2 büyüklüğünde kolonsuz inşa edilmiş bir balo salonuna sahip.

- Divan, yeniden yapımı devam eden Divan İstanbul'la birlikte Türkiye çapında 6'ıncı otelini açarak 722 oda ve 1.332 yatak sayısına erişti.

- 2010 ilk çeyrekte ise Divan Çorlu ve Divan Çukurhan otellerini hizmete açacak olan Divan, böylece otel sayısını 8'e çıkartacak.

Divan İstanbul Asia'nın açılışına Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç ile Şahsuvaroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahsuvaroğlu da katıldı.

Fransız Accor'un hedefi Türkiye'de 10 Novotel, 17 Ibis otele ulaşmak

Murat Kadaifçioğlu, Accor'un Gaziantep'te Ocak'ta iki otel açacağını söyledi.

90 ülkede 4 bin 200 oteli olan Fransız otelcilik grubu Accor, Gaziantep'te “Novotel” ve “Ibis” markalı iki otelini Ocak'ta açacak. Toplam 14-15 milyon euroya malolan, 92 odalı Novotel Gaziantep ve 177 odalı Ibis Gaziantep otelleri özellikle iş amaçlı konaklamalara evsahipliği yapmayı hedefliyor. Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, grubun Türkiye pazarına yönelik uzun vadeli planları olduğunu söyledi. Kadaifçioğlu, şöyle konuştu: “Türkiye'nin ekonomik olarak gelişmekte veya gelişmiş merkezlerini seçtik. 23 şehir belirledik. Çünkü bu markette yalnızız. Kısa vadede bekleyen 2010'lu yıllardaki projelerimiz ile birlikte 1.549 Novotel, 2.282 de Ibis odası inşa edeceğiz. Bu da 10 Novotel, 17 Ibis demektir. Bu oteller bittiğinde toplam 2 bin-2 bin 500 kişiye istihdam yaratmış olacağız. Accor Grubu'nun Türkiye'deki yatırımları sadece business amaçlı olmayacak. Fransız şirket, Antalya'ya da 5 yıldızlı Sofitel tarzı otel düşünüyor ancak farklı bir konseptle... Accor yetkilileri, yer arayışına başladılar.”

Gaziantep otellerinin Türkiye'deki 5. ve 6. otelleri olduğunu açıklayan Kadaifçioğlu, Kayseri Novotel ve Kayseri Ibis otellerinin Mart ayında açılacağını, Bursa Ibis'in de 2010'da bitmesinin planlandığını bildirdi. 
Vatan

ASYA'NIN iLK DiVAN'I
 
Anadolu Yakası'nın ilk Divan Oteli açıldı. İnşaatı 2006'da başlayan otelin, 13 bin 500 metrekaresi plaza olarak kullanılacak

Divan Otelleri'nin Anadolu yakasındaki ilk oteli, Divan İstanbul Asia açıldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel Divan otellerinin işletmeci olarak yatırımlarına devam edeceğini anlattı. "Elmadağ'daki otelimiz 2010 yılının sonunda bitecek.” diyen Arsel, Elmadağ Divan'ın 2011'in ilk ayında açılacağını söyledi. Elmadağ'daki yenileme 50 milyon dolara mal oldu. Arsel, iğneden ipliğe her şeyi yenilediklerinin, otelin tamamen elden geçtiğinin altını çiziyor. “ Sınırlar içinde ne yapabilirlerse onu yapacağız” diyor.

7 bin 700 TL'ye başkanlık suiti
125 milyon dolar maliyetle yatırımı gerçekleştiren Şahsuvaroğlu Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu ise, inşaatına 2006 yılının aralık ayında başlanan yatırımın 5 bin metrekaresinin otel, 13 bin 500 metrekaresinin plaza olduğunu belirtti. 231 oda, sekiz suit, bir başkanlık suitinden oluşan otelde 11 toplantı salonunun isimlerini Türk sanat müziği makamlarından oluşturduklarını söyleyen Şahsuvaroğlu, oda fiyatlarının bireysel müşterilerde 120-160 euro, executive katlarda 340-750 euro, başkanlık süitininse 3 bin 500 euro olduğunu belirtti. Şahsuvaroğlu, Budapeşte'de tarihi bir binanın restore edilmesiyle oluşturdukları butik otelleri bulunduğunu hatırlatarak bölgede benzer yatırımlara devam edeceklerini anlattı. Divan kimliğini Avrupa'ya taşımayı da istediklerini söyledi. Divan İstanbul Asia'da ilk yıl için yüzde 45 gibi bir doluluk hedeflediklerini belirtti. Kasım ayında faaliyete geçen otelin yüzde 25-30'lara çıkacağını ifade etti.

Açılış törenine katılan isimler soldan sağa: Mehmet Oduncu, İpek Şahsuvaroğlu,
Dilek Şahsuvaroğlu, Ali Şahsuvaroğlu, Semahat Arsel, Nurettin Beşinci, Ali Koç, (arkada, soldan sağa) Murat Şahsuvaroğlu, Murat Aksu, Joep Bakx.

Otelde Christopher Guy'ın İmzası
Otelin sekiz süitini ve genel mekanları dizayn eden tasarımcı Christopher Guy ise bu mekanlarda altı aylık bir dönemde hazırlanan sekiz konteyner dolusu 650 parça ürünün kullanıldığını söyledi. Guy, dünyadaki birçok ünlü otelin dekorasyonunu gerçekleştirdi. ‘Şeytan Prada Giyer', ‘Ocean's 13' gibi filmlerde de çalışmaları var. Otel  dekorasyonlarında son dönemdeki eğilimi sade ve şık olarak tanımlayan Guy,  klasik tasarımların fazla ulusal kaldığını, trendin daha çok uluslararası bir  atmosferden yana  olduğunu anlattı.
Beste Önkol/Milliyet


Geri Dön