24 / 04 / 2024

Diyanet'ten Terzioğlu Kampüsü Camisi'ne 2.5 milyon TL yardım!

Diyanet'ten Terzioğlu Kampüsü Camisi'ne 2.5 milyon TL yardım!

Diyanet İşleri Başkanlığı, ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı süren 15 bin kişilik cami inşaatına 2.5 milyon TL yardım yaptı.



ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı süren 15 bin kişilik cami inşaatına Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2.5 milyon TL yardım yapıldı.


Terzioğlu Kampüsü Camii ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği'nin yapımını üstlendiği, 2 yıl önce ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde temeli atılan ve inşaatı devam eden Terzioğlu Kampüs Camii'ne Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yardım yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami inşaatı için 2.5 milyon TL'lik yardım yapıldığını AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili  Bülent Turan açıkladı.


Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçen hafta ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulundaki temel atma töreninde Terzioğlu Kampüs Camii için yardım talebini takip ettiklerini ve neticenin kısa süre içinde sonuçlandığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla caminin inşası için 2.5 milyon TL'nin Terzioğlu Kampüsü Camii ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği hesabına yatırıldığını kaydeden Bülent Turan şunları söyledi:


"30 bin metrekare alan içerisine yapılacak olan camimizin yüzde 70'e yakın yapım işlemleri tamamlandı. En kısa süre içerisinde tamamlanmasını ve açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Tamamlandığı zaman yaklaşık 15 bin kişi burada ibadet etme imkanı bulacak. Mimarisinde Türk İslam mimarisinin yıldızı olan Sultan Ahmet Camii örnek alınmış olup İstanbul'u süsleyen bu incinin Çanakkale Boğazı'na da büyük bir maneviyat katacağını düşünüyoruz. Çanakkale'de ülkemizde örnek olacak bir camii haline gelecek. Şimdiden üniversitemize, şehrimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.


Terzioğlu Kampüsü Camii, toplam da 6 bin metrekare kapalı alana sahip, 8 bin metrekare namazgah alanı, 6 minare ve 2 şerefeli kaba inşaatı tamamlandığında 15 bin kişiye hizmet verecek.


Hürriyet 


Geri Dön