19 / 04 / 2024

Diyarbakır Bağlar'daki 20 yıllık metruk bina yıkıldı!

Diyarbakır Bağlar'daki 20 yıllık metruk bina yıkıldı!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından 20 yıldır metruk halde bulunan binanın yıkım çalışmalarına başlandı...



Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından 20 yıl boyunca metruk halde bulunan bina mahalle sakinlerinin talebi ardından yıkıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Bağlar ilçesindeki Muradiye Mahallesi'nde yer alan 20 yıldır sahipleri tarafından tahliye edilen ve zamanla metruk haline dönüşen madde bağımlılarınca kullanılan binanın yıkımı için mahalle sakinleri Bağlar Belediyesi'ne başvuruda bulunarak yıkılmasını istedi. Belediye tarafından yıkım çalışmasını başlatılmasından sonra mahalle sakinleri Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkür etti.

Yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bağlar Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Beyoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu bina için yoğun şikayet vardı. Vatandaşlar imza topladı ve bize iletti. Biz de güvenlik güçlerinin talebi ve desteğiyle yıkımı gerçekleştirdik. Bağlar halkı bunları hak etmiyor. Sağlıklı koşullarda yaşamak benim vatandaşımın en doğal hakkı. Bu yüzden gelin el ele vererek bu çirkin görüntüleri tarihe karıştırıp yaşanılabilir bir şehir meydana getirelim. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Devletimiz de proje ile ilgili çalışmaları yaptı ve yapmaya devam ediyor. Halkımızın desteğiyle inşallah bunu başaracağız.''

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?


Geri Dön