25 / 04 / 2024

Diyarbakır Çocuk ve Gençlik Merkezi hizmete açılıyor!

Diyarbakır Çocuk ve Gençlik Merkezi hizmete açılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çocuk ve Gençlik Merkezi inşa etti. Bu ay içinde açılacak merkezde, ihmal edilen ve istismara uğrayan çocuklara hizmet verilecek.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, çocukların uğradığı ihmal ve istismara karşı Çocuk ve Gençlik Merkezi açıyor. Yenişehir ilçesinde Koşuyolu Parkı içerisinde inşa edilen merkezde, özellikle çocuk işçiliği konusunda çalışmalar yürütülecek. İçerisinde birçok sosyal faaliyet yürütülecek Çocuk ve Gençlik Merkezi, bu ay içinde hizmet vermeye başlayacak.

Çalışma hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, merkezin belediyenin yaptığı sosyal amaçlı önemli projelerinden birisi olduğunu belirtti. Sevinç, merkezin 630 metrekarelik kapalı alan üzerine tek katlı prefabrik olarak inşa edildiğini ve çalışmaların tamamlama noktasına geldiğini söyledi.


“REHABİLİTASYON HİZMETİ VERİLECEK”

Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin 333 bin liraya inşa edildiğini bildiren Sevinç, şunları kaydetti:

“Bu merkezde özellikle ihmal ve istismara maruz kalan çocuklarımıza hizmet edeceğiz. Diyarbakır kent nüfusunun yaklaşık yüzde 50’i çocuktur. Kentimizde çocukların, sokak işçiliği, madde bağımlılığı veya istismarla ilgili maruz kaldığı birçok sorun var. Bu noktada merkezimiz çocuklarımızın bu tür sorunlarıyla ilgilenecek. Ayrıca çocuk işçiliği konusunda da bu merkezimiz mücadele edecek.”

Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin içerisinde sosyal servis odaları, revir, duş yeri ve idari birimlerin olduğunu açıklayan Sevinç, çocukların merkezde kalma imkanları da olabileceğini kaydetti. Sevinç, “Özellikle de dediğim gibi kentimizde ihmal ve istismara maruz kalmış çocuklarımızın tümüne, rehabilitasyon noktasında bu merkezimiz hizmet vermeye başlayacak. Bu ay içinde Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız çalışmalarına hızla başlayacak” dedi.


Hürriyet


Geri Dön