19 / 04 / 2024

Diyarbakır’da 2 katlı ev yolun ortasında kaldı!

Diyarbakır’da 2 katlı ev yolun ortasında kaldı!

Diyarbakır Bağlar'da yapımına 4 ay önce başlanılan 1,5 kilometrelik yolun ortasında iki katlı bir evin kaldığı açıklandı. Evin sahibi istediği ücrette anlaşamadığı için evini satmadı.



Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yapımına 4 ay önce başlanılan 1,5 kilometrelik yolun ortasında  iki katlı bir evin kaldığı belirtildi. Evin sahibi istediği ücrette anlaşamadığı için evini satmadığı açıklandı.

Mimar ve mühendislerin uzu süre çalışmaları sonucu yol başka yöne verilemeyince iş ev sahibi ile anlaşmaya kaldı. Ev sahibi ile görüşen belediye yetkilileri arasında anlaşma sağlanamadı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre yoldan geçen araçlar evin önüne bırakılan trafik levhaları ile ters şeride girmek zorunda kalıyo. Çevre esnafı ise yolun bir türlü tamamlanmamasından şikayetçi durumda.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede kamulaştırma çalışmaları başladı. Ev sahibi Cihan Arslan ise verilen bedeli az bulması nedeni ile mahkemeye başvurdu. Yıkımı durdurmak için mahkemeye giden Arslan ile yetkililer tekrar bir araya geldi. Arslan, kamulaştırma sonrası yıkım kararını durdurduklarını, uzlaşma yöntemi ile sorunun çözülmesini beklediklerini açıkladı.


Geri Dön