28 / 03 / 2024

Diyarbakır'da her mahalleye kreş!

Diyarbakır'da her mahalleye kreş!

Her mahalleye bir kreş açarak çocuklara anadilde hizmet sunmayı hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Şubat ve nisan ayında temelini attığı kreşlerde çalışmalarını hızlı şekilde sürdürüyor.



Her mahalleye bir kreş açarak çocuklara anadilde hizmet sunmayı, kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama katılmasını sağlamayı hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Şubat ve nisan ayında temelini attığı kreşlerde çalışmasını hızlı bir şekilde sürdürüyor.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 450 Evler ve Bağcılar Mahallesi’nde temeli atılan 550 öğrenci kapasiteli iki kreş binası Ekim ayına yetiştirilmeye çalışılıyor. 2 bin 678 metrekarelik alanı kapsayan 450 Evler‘deki kreş, 250 öğrenci kapasiteli. Kreşte, çocuk oyun alanı, kum havuzu, doğa ve bilim bahçesi bulunuyor. Bağcılar Mahallesi’nde ise 2 bin 500 metrekarelik alana sahip olan ikinci kreş ise 300 öğrenci kapasiteli olarak projelendirildi. Çalışmaların hızla devam ettiği iki kreş binasının ekim ayının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, 450 Evler’deki kreşin tamamlamak üzere olduğunu belirterek, nisan ayında başlayan ve zemin artı bir kattan oluşan kreşin ekim ayı sonu itibariyle tamamlanacağını söyledi. Kreşin ihale bedelinin 1 milyon 274 bin 790 lira olduğunu kaydeden Sevinç, "2 bin 872 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan ve toplamda bin 282 metrekarelik inşaat alanı olan kreşimizin iç tesisatı döşeniyor, sıvaları yapılıyor, çatı çalışmaları da en kısa zamanda yapılmaya başlanacak" dedi.


Şubat ayında yapımına başlanan Bağcılar’daki kreşin 2 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulduğunu ve ihale bedelinin 1 milyon 525 bin lira olduğunu kaydeden Sevinç, projenin büyük bir bölümünün tamamlandığını, iç tesisatları, sıvası, badanası ve çatısının yapıldığını, zemin ve çevre düzenlemesi çalışmasının da hızla sürdürüldüğünü ifade etti.


Kreşin 300 öğrenci kapasiteli olduğunu vurgulayan Sevinç, inşaatın eylül ayı başında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.


Hürriyet Yerel





Geri Dön