16 / 04 / 2024

Diyarbakır'da mahalle ve okullarda 46 spor sahası inşa ediliyor!

Diyarbakır'da mahalle ve okullarda 46 spor sahası inşa ediliyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla kentin farklı mahallelerinde 24, okullarda ise 22 olmak üzere 46 basketbol, voleybol, tenis ve futbol sahası inşa edecek.



Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın talimatıyla, kent genelinde vatandaşların hem spora teşvik edilmesi hem de daha rahat bir ortamda spor yapmalarını sağlamak amacıyla birçok mahalle ve okulda spor sahaları yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu 10 basketbol-voleybol sahası, 6 açık halı saha, 1 açık tenis kortu, 4 kapalı tenis kortu, 3 kapalı halı saha olmak üzere toplam 24 spor sahasının projesi tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca 22 okulda da basketbol, voleybol, halı saha ve tenis kortları inşa edecek. Projeleri tamamlanan spor sahaları, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşa edilmeye başlanacak.


3 spor sahası onarılacak

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı projeye göre, Bağlar ilçesinde 3 basketbol,3 voleybol, 3 halı saha, 1 tenis kortu; Yenişehir ilçesinde 1 basketbol-voleybol, 1 halı saha, Sur ilçesinde 1 kapalı halı saha ve soyunma-giyinme odası, 1 basketbol-voleybol sahası, Kayapınar ilçesinde ise 2 kapalı halı saha ve 2 soyunma-giyinme odası, 4 kapalı tenis kortu, 3 basketbol-voleybol sahası, 1 adet halı saha inşa edilecek. Ayrıca Yenişehir ilçesinde 2 basketbol, Kayapınar’da ise 1 halı sahanın onarımı, Şılbe spor tesislerinde de mevcut tribünlerin onarımı ve ilave tribün yapılacak.


22 okulda spor sahaları yapılacak

Proje kapsamında 14 okulda açık halı saha, 2 okulda basketbol-voleybol sahası ve 6 okulda ise kapalı spor salonu olmak üzere toplam 22 okulda spor sahaları inşa edilecek.


Milliyet


Geri Dön