26 / 04 / 2024

Diyarbakır’daki 12 milyon euroluk fabrika inşaatı yarım kaldı!

Diyarbakır’daki 12 milyon euroluk fabrika inşaatı yarım kaldı!

Omega Mühendislik Makine Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diyarbakırlı iş adamı Dara Atilla Aras, memleketinde toplam 12 milyon Euro'ya mal olması planlanan dev yatırımın, çözüm sürecinin bitmesi nedeniyle yarıda kaldığını söyledi.



Omega Mühendislik Makine Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diyarbakırlı iş adamı Dara Atilla Aras, memleketinde toplam 12 milyon Euro'ya mal olması planlanan dev yatırımın, çözüm sürecinin bitmesi nedeniyle yarıda kaldığını söyledi.


Diyarbakır’da, 12 milyon Euro'ya mal olması planlanan ve başlangıçta 450 kişiye iş imkanı sağlayacak olan fabrika, çözüm sürecinin sona ermesi ve çatışmalı ortamın tekrar başlaması nedeniyle sekteye uğradı.


Omega Mühendislik Makine Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin bankalardan ve özel finans kuruluşlardan alacağı kredilerin süreç nedeniyle iptal edilmesi, dev yatırımın önünü kapattı.


Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dara Atilla Aras, Diyarbakır’a yapacakları fabrika ile dolaylı olarak 2 bin 760 kişiye ekmek kapısı açmayı hedeflediklerini kaydetti.


Diyarbakır’da toplam 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulan fabrikanın tıbbi gaz tesisat sistemlerinde kullanılacak boru üretimi yapacağını aktaran Aras, inşaatın yüzde 75’i tamamlandığında Dünya Bankası’nın yatırımın yüzde 25’i oranında kredi sözü verdiğini hatırlattı. Aras, şu ifadeleri kullandı:


"Uzun süredir bölgemize maddi manevi borcumuzu ödeme amaçlı oluşturduğumuz 12 Milyon Euro'luk yatırımımız ne yazık ki donmuş durumda. Büyük uğraş ve zaman harcayarak bölgemize ekonomik anlamda artı katma değer oluşturmak hedefli merkezi yönetimce oluşturulan pozitif havayı bozan ortam ne yazık ki bizleri de büyük oranda demoralize etmiş ve etmeye devam etmektedir. Bu çatışmaların sorumluları bu kadim kenti ne hale getirdiklerini ve iş çevrelerini zor duruma bıraktıklarının sorumluluklarını bilmeliler. Dünyanın, ülkemize bakışını da değiştiren bu yapı bizleri çok sıkıntıya sokmakta, aynı zamanda da insanımıza yapmayı düşündüğümüz orta ve uzun vadeli yatırım planlarımızı da bozmaktadır. 2 bin 760 kişiye istihdam oluşturan bu girişimin hemen ardından içinde tıp fakültesinin de olacağı özel kent üniversite planlamıştık. Ardından Ortadoğu’nun en büyük spor kompleksini de yapıp işletmesini de profesyonel ekiplerle gerçekleyip her dalda ülkemizi temsil edecek uluslararası sporcular yetiştirmek planlarımız arasındaydı.”


Milliyet


Geri Dön