26 / 04 / 2024

Diyarbakırlı kadınlara kredi tuzağı!

Diyarbakırlı kadınlara kredi tuzağı!

Diyarbakır'da bir şebeke "Tarım Bakanlığı yoksul ailelere 250 Tl yardım yapacak" diyerek okuma-yazma bilmeyenlerin de olduğu yüzlerce kişiden vekalet aldı.Yüzlerce kadından vekalet alan dolandırıcılar, onlar adına bankadan milyonlarca lira kredi çekti.



Diyarbakır'da devlet yardımı vaadiyle yüzlerce kadından vekalet alan dolandırıcılar, onlar adına bankadan milyonlarca lira kredi çekti.


5 yıl geri ödemesiz kredi

Bir şebeke 2009'da "Tarım Bakanlığı yoksul ailelere 250 Tl yardım yapacak" diyerek

aralarında okuma-yazma bilmeyenlerin de olduğu yüzlerce kişiden vekalet aldı. Diyarbakır 5. Noter'de çıkarılan vekaletlerle arazisi olmayan vatandaşlar adına Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinden süt, hububat teşvik prim destekleri için Ziraat Bankası'ndan 5 yıl ödemesiz kredi çekildi.


Kocalarımız boşayacak

5 yıl sonra evlerine icra gelen vatandaşlar şoke oldu.Bazı hanelerde 3-4 kişi adına kredi çekildiği için 300 bin TL'ye kadar icra takipleri başlatıldı.Olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Süreyya Durmuş, vekaleti eşinden habersiz verdiğini söyledi, "Bana da 89 bin TL gelmiş.Ben, kocamın kardeşi, eltim, halam, hepimiz oyuna geldik.Kocalarımız bizi boşayacak" dedi.


Milliyet


Geri Dön