26 / 04 / 2024

DKY İnşaat Çeliktepe'de kentsel dönüşüm projesine başlayacak!

DKY İnşaat Çeliktepe'de kentsel dönüşüm projesine başlayacak!

DKY İnşaat konut, ofis ve alışveriş alanlarının yer aldığı yeni projesi DKY Kartal’ı satışa çıkardı. Projede 220 milyon dolarlık yatırımda 331 konut ve 23 bin metrekarelik ofis alanı yer alacak..



Metrekare fiyatlarının 3 bin 800 liradan başladığı proje, ‘buçuk’lu sistemle inşa ediliyor. Bu sistemle evlerin kullanılabilir alanlarını artırma yoluna gittiklerini vurgulayan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali dumankaya, “Dairelerin 5 veya 7 metrekarelik balkonları var, bizler o balkonları kimi zaman eve katmaya çalışırız. Biz bu kafa karışıklığına bir çözüm olarak balkonların kapatılmasına imkan veren camlı sistemler oluşturduk. Hem evin içinde salonun bir bölümü olarak yaşam alanı yaratıyor hem de yaz-kış balkonu olarak kullanılabiliyor” dedi.


Aileler için

Konut ve ofislerin yanısıra Metro Cash & Carry de proje içinde yer alacak. Ayrıca Metro’nun AVM ve rezidans bloğuyla ilgili bir çalışması da olacak.Projede en küçük daire 2+1.5, en büyük daire ise 6+1.5 olarak planlandı. Dumankaya, projeyi aileler için uygun hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, 1+1 ve altındaki dairelerin ‘sorun oluşturabildiğini’ dile getirdi. Dumankaya, “Böyle küçük dairelerimiz olsaydı bile başka bir blokta toplama yoluna gidebilirdik çünkü daha önce sorunlar oldu, bize gelen dönüşlerden de iyi bir şey yaptığımız anlıyoruz” diye konuştu. DKY İnşaat 2015’te Kağıthane, Sultanbeyli’deki projelerini satışa çıkaracak. Çeliktepe’deki kentsel dönüşüme başlayacak. 2016’da ise Yeni Sahra kentsel dönüşüm projesi gündeme alınacak.



Otoparkı uluslararası standarda oturtacak

DKY İnşaat Genel Müdürü Tevfik Türel, uluslararası standartlara uygun olarak yeni projelerde otopark alanlarını kurgulayacaklarını anlattı. Türel, “Buna göre her bir buçuk yatak odasına bir otopark yeri olmak üzere çalışma yapacağız” dedi. Projede lansman avantajlarını da başlattıklarını belirten Türel, “Peşinde yüzde 10 indirim ve yüzde 25 peşin, 24 ay   vade farksız taksitle ödeme imkanı da sunuyoruz. Ayrıca yüzde 5 peşinat ile kredi imkanlarımız da bulunmakta” diye konuştu. 


Duygu Erdoğan-Milliyet


Geri Dön