20 / 04 / 2024

DKY Kartal'ın yüzde 40’ını sattı, tüm arsayı aldı!

DKY Kartal'ın yüzde 40’ını sattı, tüm arsayı aldı!

Kartal’da başladığı projesinin yüzde 40’ını bir haftada satan DKY İnşaat, Metro Properties’in payını satın alarak arsanın tek sahibi oldu. Ofis bölümünün satışı da öne çekilebilir.



Mart ayı sonunda satışına başladığı “DKY Kartal” projesinin yüzde 40’ını bir hafta içinde tüketen DKY İnşaat, bunun ardından projenin yer aldığı arsada bulunan Metro Properties’e ait payı da satın alarak tek hissedar oldu.


DKY Kartal projesi başlamadan önce söz konusu arsanın yüzde 38’ini Fiba Holding’den satın alan DKY İnşaat, kalan yüzde 62’lik pay için Metro Properties ile hasılat paylaşımı anlaşma yapmıştı.

Önceki gün taraflar arasında yapılan sözleşmeye göre, DKY İnşaat, tüm arsayı satın alarak tek sahibi oldu. Bununla birlikte projede yer alan Metro Toptancı Market’in mülkü Metro Properties’e ait kalacak.


‘Beklentimiz 1 yıldı!’


331 konut, 23 bin metrekarelik ofis bölümü, alışveriş alanları ve Metro Toptancı Market’ten oluşan karma bir proje olan DKY Kartal’ın tanıtımına başlaıktan sonraki ilk bir haftada, konutların yüzde 40’ını sattıklarını vurgulayan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali dumankaya, bunun kendilerini de şaşırttığını söyledi.


Dumankaya, “Bizde bir yıllık süre içerisinde bu satış rakamına ulaşırız düşüncesi vardı. Ancak bir haftada bu rakama ulaştık. 331 konutun 130’unu 1 haftada sattık. 6+1.5 ve 5+1.5 dairelerimiz lansman öncesi tükendi. Hatta eylül ayında başlayacağımız kampanyayı mayıs ayına çekme fikrimiz var. Sektöre kattığımız 1.5 konsepti ilgi gördü. Kapanabilir balkon fazladan bir yaşam alanı sundu” diye konuştu.


‘Satışı öne çekeceğiz’


Dumankaya, projede yer alan 23 bin metrekarelik ofis bloğu için de, yine “şaşırtıcı” derecede yoğun bir talep aldıklarını kaydederek, haziran ayına bıraktıkları ofis bloğu satış planını öne çektiklerini dile getirdi.

Ali Dumankaya, “Seçim öncesinde lansman yapmadan ofis bloğunu satışa çıkarabiliriz. Ön mutabakat yaptığımız kuruluşlar bulunuyor. Ofisleri bugün satışa açsak, yarısını satabiliriz” ifadesini kullandı.



Duygu Erdoğan / Milliyet






Geri Dön