19 / 04 / 2024

DLH'nin marina ihaleleri bu yıl, ilk 6 ayda gerçekleşecek

DLH'nin marina ihaleleri bu yıl, ilk 6 ayda gerçekleşecek

DLH Genel Müdürlüğü, 2009'da Trabzon, Balıkesir Avşa, İstanbul Silivri ve İzmir Yenifoça yat limanları için ihaleye çıkmış, ancak teklif alınamamıştı

 



Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Trabzon, Balıkesir Avşa, İstanbul Silivri ve  İzmir  Yenifoça yat limanları için, bu yılın ilk yarısında, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihaleye çıkacak.

Edinilen bilgiye göre, DLH Genel Müdürlüğü, 2009'da YİD modeli ile Trabzon, Balıkesir Avşa, İstanbul Silivri ve İzmir Yenifoça yat limanları için ihaleye çıkmış, ancak bu ihalelerde teklif alınamamıştı. İhale şartnamelerini gözden geçiren DLH Genel Müdürlüğü, Trabzon, Balıkesir Avşa, İstanbul Silivri ve İzmir Yenifoça yat limanları için bu yılın ilk yarısında yeniden YİD modeli ile tek paket halinde ihaleye çıkmaya karar verdi.

DLH Genel Müdürlüğü, altyapıları hazır olan Trabzon ve Balıkesir Avşa yat limanları için işletmesi süresinin 30 yıl olmasını öngörüyor. İstanbul Silivri ve İzmir Yenifoça yat limanları ihaleleri ise projelerin alt ve üst yapı inşaatları ile 40 yıl işletme süresini kapsıyor.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön