23 / 04 / 2024

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) Doğa ve Macera Turizmi Raporu’na göre, 2014 yılında dünyada seyahat eden turist sayısı 1.1 milyar kişiyi aştı ve maceracıların harcamaları da 1.2 trilyon doları buldu.



Dünyada turizm sektörü ortalama yüzde 4-7 arasında büyürken, doğa ve macera turizmi yüzde 20-30 büyüme rakamları ile ilerliyor.Raftingten yamaç paraşütüne, balondan dalış sporlarına kadar birçok alanda potansiyel bulunan Türkiye’de bu maceradan pay istiyor. Raporda, tüketicilerin 3’te 1’i çevreye duyarlı tatiller için yüzde 2 ile yüzde 40 arasında daha fazla ödeme yapmaya gönüllü oldukları vurgulanıyor.



Seyahat eden insanların yüzde 98’i kendini çevreye duyarlı addediyor. Bu da 1 milyardan fazla kişiye tekabül ediyor. Seyahat eden insanların yüzde 79’u çevreye duyarlı tesislerde konaklamak istiyor, yüzde 20’si milli parkları ziyaret ediyor, yüzde 15’i alışılmadık macera sporlarını tercih ediyor.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’de çok acil olarak doğa ve macera turizmi stratejisi planı yapılması gerekiyor” dedi.



Milliyet


Geri Dön