26 / 04 / 2024

Doğanlar Holding enerji sektörüne giriyor!

Doğanlar Holding enerji sektörüne giriyor!

Doğanlar Holding mobilya, inşaat ve gıdadan sonra enerji sektörüne giriyor. 2015'te 250 milyondolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapmaya hazırlanan şirket, Troypark AVM'yi de 30 Ocak'ta açacak.



DOoğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı süren Troypark Alışveriş Merkezi’nin 30 Ocak’ta hizmete açılacağını, önümüzdeki yılın ikinci yarısında kentte 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını açıkladı. 


Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇASİAD) düzenlediği gündem toplantısına katılan Davut Doğan, mobilya, inşaat, gıda ve enerji sektöründe yaptıkları yeni yatırımları anlattı. Ardından yapımı süren Troypark Alışveriş Merkezi’nin Ocak ayında faaliyete geçeceğini kaydeden Doğan, “Doğyap İnşaat şirketimize bağlı bir AVM’miz var. Bu AVM’yi biz 1999 yılında Çanakkale’de kurmuştuk. Fakat binaların eskimesi ve güncellenmesi gerektiğinden burayı yeniden düzenledik. 7 bin 500 metrekare kapalı alanda, 27 dükkandan oluşan AVM tamamlanmak üzere. Açılış tarihini 30 Ocak olarak düşünüyoruz” dedi.


250 milyon dolar


Enerji sektörüne önem verdiklerini kaydeden Davut Doğan, 2007 yılında bir toplantıda enerji sektörüne girmeye karar verdiklerini, hazırlıklarını yaptıklarını, 500 megavatlık taleplerine rağmen bu yıl devletten 235 megavat üretim izni aldıklarını kaydetti. Doğan, “Burada 250 milyon dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Biz bu yatırım için kendimize Amerikalı bir ortak bulduk. 2015 yılının ikinci yarısına itibaren bu yatırımlarımızı başlatacağız. Üç lokasyonla Çanakkale’de rüzgar enerjisi projemizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.


Hürriyet




Geri Dön