23 / 04 / 2024

Doğu Çoşkunfırat: Ataköy rant kurbanı olmayacak

Doğu Çoşkunfırat: Ataköy rant kurbanı olmayacak

Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu Başkanı Doğu Çoşkunfırat, Ataköy sahil alanının satışıyla ilgili olarak Bölge İdare Mahkemesinin "yürütmeyi durdurma" kararı verdiğini, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) de "satışı iptal ettiğini" belirtti



Ramazan Yeşil Parkı'nda, platform adına açıklama yapan Coşkunfırat, bu kararın sorunu çözecek bir karar olmadığını, Türkiye'de sahillerin, ormanların, dağların, göllerin hatta akarsuların satıldığını, halkın yaşam alanlarının ülkenin turizm değerlerinin ve doğal güzelliklerinin rant uğruna feda edildiğini öne sürdü. Coşkunfırat, Ataköy sahillerinin tarih boyunca Bakırköy'de yaşayanlara hayat verdiğini, 28 yıldır işgal altında ve mezbelelik olduğu söylenen alanın Bakırköylüler tarafından bu hale getirilmediğini ifade etti. Coşkunfırat, söz konusu alanının işgalcilere peşkeş çekildiğini ileri sürdü.

Bakırköy sahilinin gerçek sahiplerine verilmesi gerektiğini dile getiren Coşkunfırat şunları söyledi: "Platformumuzun oluşturduğu direniş Bölge İdare Mahkemesinin 'yürütmeyi durdurma' ve TOKİ'nin 'satışın iptali' kararıyla sonuçlanmıştır, ama hala Ataköy saldırı altındadır. Turizm alanı adı altında, Ataköy, plan bütünlüğü bozularak, beton yığınına çevrilmek istenmektedir. Ataköy'e ait olan yeşil alanlar  TOKİ  tarafından tekrar satılmaktadır. Bu alanlar Ataköy'ün ve Bakırköy'ün ciğerleridir, satılamaz."

Çoşkunfırat, mücadelelerinin, Ataköy sahilinin halkın yararlanabileceği bir yeşil alan olana ve Ataköy'ün bütünlüğünü bozmaya yönelik projeler ortadan kalkana kadar devam edeceğini kaydetti. Platformun 13 dernek ve odanın katılımıyla oluşturulduğunu anlatan Coşkunfırat, platform olarak tek amaçlarının Ataköy sahilini korumak olduğunu dile getirdi. "Sit alanı kabul edilmesi gereken alanın yok edilmeye çalışıldığını" öne süren Coşkunfırat, Ataköy'ü ranta kurban vermeyeceklerini söyledi.
AA


Geri Dön