18 / 04 / 2024

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde sona gelindi!

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin yüzde 90'ı tamamlandı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nde çalışmaların yüzde 90'lık kısım tamamlandı. Milliyet'te yer alan habere göre; 5 katlı kültür ve ticaret merkezi tamamlandığında Antalyalıların yeni buluşma adresi olması planlanıyor.

Kent merkezine canlılık getirmesi planlanan Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde yapım çalışmaları ara vermeden sürüyor. Toplam 66 bin metrekare inşaat alanına sahip projede bugüne kadar yüzde 90'lık bölüm tamamlandı. Kültür ve ticaret merkezinin dış cephe boya imalat çalışmalarına devam ediliyor. Ayrıca , merkezin Ali Çetinkaya Caddesi cephesindeki çevre düzenlemeleri kapsamında beton ve kazı dolgu çalışmaları, bina içinde mimari sonlandırma imalatları ile asma tavan ve korkuluk imalat çalışmaları yapılıyor. 5 katlı merkezde geleneksel alışveriş kültürünün yaşatılacağı dükkanlar, kafe ve eğlence alanları ile yer altında 3 katlı bir otopark hizmet verecek. Otopark, 575 binek araç ve kent merkezine gelen tur otobüsleri için geniş kapasiteli olacak.

NEKROPOLDE ÇATI İZOLASYONU

Müze konseptiyle kültür turizmine hizmet sunması planlanan Doğu Garajı Nekropol Alanı'nda da çalışmalar hızla devam ediyor. Arkeolojik buluntuların yağmur ve güneş ışınlarından korunması için çatı izolasyon çalışmasında sona geliniyor. Ayrıca çatıda yağmur olukları için de çalışmalarda bulunabiliyor. Tarihi mezar alanlarını yakından görebilme imkanı sunacak çelik köprünün montajı ile cam korkulukların yapım işleri yapılıyor.


Geri Dön