20 / 04 / 2024

Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir bina yıkıldı!

Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir bina yıkıldı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün Cebel el-Mukebbir bölgesinde Filistinlilere ait iki daireden oluşan bir binayı ruhsatsız olduğu nedeniyle yıktı.



İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında yer alan  Doğu Kudüs'ün Cebel el-Mukebbir bölgesinde Filistinlilere ait iki dairelik bir binayı ruhsatsız olduğu nedeniyle yıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistinli Eşref İdris yaptığı açıklamada, binanın 190 metrekare ve iki daireden oluştuğunu söyleyerek, binanın Emin Akil isimli Filistinli akrabasına ait olduğunu belirtti.

Filistinli Akil'in dairelerinin inşasını tamamladığı ve çocukları için iskana hazır hale getirdiği bir sırada İsrail güçleri tarafından yıkıldığını kaydeden İdris,  İsrail makamlarının daha önce herhangi bir ihtarda da bulunmadığını ifade etti.

Filistinli ailenin geçen aylar boyunca İsrail mahkemeleri tarafından belediyeden evlerine ruhsat almaya çalıştığını ancak tüm çabalarının işe yaramadığını söyledi. 

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'ne (OCHA) göre, İsrail, 2018 başından bu yana işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 133 evin yıkımı tamamladı. 

Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor. 


Geri Dön