24 / 04 / 2024

Doğuş Sibenik'te otel ve alışveriş sahaları yapacak

Doğuş Sibenik'te otel ve alışveriş sahaları yapacak

Turgutreis ve Didim'de kurduğu D-Marin marinaları ile toplam 110 milyon dolar yatırım yapan Doğuş Grubu, yatırımcılık ve işletmecilikteki deneyimini Hırvatistan'a taşıdı.



Akdeniz ve Ege'de bölgesel oyuncu olmayı hedefleyen Doğuş Grubu, Sibenik'te bulunan Mandalina Marina&Yacht Club'ın hem hissedarı hem de geliştirici ve işletmeci ortağı oldu. Doğuş Grubu, bu projede lüks marina yatırımlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden ABD kökenli Island Global Yachting (IGY) ve Hırvatistan'ın önde gelen yatçılık ve denizcilik şirketlerinden Nautical Center Prgin (NCP) ile ortak hareket edecek. Dalmaçya kıyılarının en güzel bölgesi Sibenik'teki Mandalina Marina&Yacht Club'taki mevcut marinaya otel ve alışveriş sahaları yapılacak ayrıca 30 metrenin üzerindeki mega yatların demirleyebileceği 'mega yat marinası' inşa edilecek. Bu yapım ve inşaat çalışmaları Doğuş İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. Toplam yatırım tutarı 75 milyon Euro'nun üzerinde olması beklenen projede, bu tutarın yaklaşık üçte biri Doğuş Grubu tarafından karşılanacak. Mandalina Marina&Yacht Club'ın işletmesi ise IGY ile Doğuş Grubu'nun ortaklığında yürütülecek.
Akşam

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Doğuş, marina deneyimini Hırvatistan'a taşıyor

Marinacılıkta Türkiye'nin en büyük yatırımcılarından biri haline gelen Doğuş Grubu, bu alanda bölgesel oyuncu olma hedefi doğrultusunda ilk adımını Hırvatistan'da attı

Hırvatistan'da düzenlenen bir törenle imza attığı ortaklık anlaşması ile Doğuş Grubu, Sibenik'te bulunan Mandalina Marina&Yacht Club'ın hem hissedarı, hem de geliştirici ve işletmeci ortağı oldu.
Doğuş Grubu, bu projede lüks marina yatırımlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden ABD kökenli Island Global Yachting (IGY) ve Hırvatistan'ın önde gelen yatçılık ve denizcilik şirketlerinden Nautical Center Prgin (NCP) ile ortak hareket edecek.
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç'in de katıldığı imza töreninde konuşan Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan şöyle dedi:
"Hırvatistan marinacılık ve yatçılık alanında dünyanın en hareketli pazarı. Bir yandan bu ülkenin bu alandaki önde gelen yatırımcı ve hizmet sağlayıcılarından NCP ile, diğer taraftan lüks marinacılıkta liderliğini kanıtlamış ABD'li IGY ile ortaklığımız, D-Marin ile Türkiye'de ulaştığımız başarılı noktanın, uluslararası alanda da tescili anlamına geliyor. Doğuş Grubu olarak marinacılıkta bölgesel oyuncu olma iddia ve hedefimizde kararlılıkla ilerliyoruz."

Hem yapım hem işletme
Anlaşmaya göre, Doğuş Grubu, Mandalina Marina&Yacht Club'daki mevcut marinanın otel ve alışveriş sahalarıyla geliştirilmesini, 30 metre üzerindeki mega yatların demirleyebileceği mega yat marinasının yapım ve inşaatını üstlendi. Bu yapım ve inşaat çalışmaları Doğuş İnşaat tarafından gerçekleştirilecek.
Toplam yatırım tutarı 75 milyon euro'yu aşacak olan projede, bu tutarın yaklaşık üçte biri Doğuş Grubu tarafından karşılanacak. Mandalina Marina&Yacht Club'ın işletmesi ise IGY ile Doğuş Grubu'nun ortaklığında yürütülecek.
Doğuş Grubu şimdiye dek Turgutreis ve Didim'de kurduğu D-Marin marinalarına toplam 110 milyon doların üzerinde yatırım yapmıştı. Halen proje aşamasındaki D-Marin Dalaman Marinası için ise 100 milyon doları aşan yatırım planlanıyor.
Milliyet

75 milyon Euro'luk imza attı, marinayla Dalmaçya'ya uzandı     
 
Marinacılıkta Turgutreis ve Didim'den Hırvatistan'ın Dalmaçya kıyılarına geçen Doğuş Grubu, yurtdışına ilk açılımını yaptı. Bu alanda bölgesel yatırımcı olma hedefi bulunan Doğuş Grubu, Sibenik'teki mevcut marinaya hem geliştirici hem de işletmeci ortak olduk. Grup, bu marinadaki yeni yatırımlar için ABD ve Hırvat ortaklarıyla 75 milyon Euro'luk bir projeye imza attı.


D-MARİN ile marinacılık alanına hızlı bir giriş yapan Doğuş Grubu, yurtdışına da açılıyor. Bu alanda `bölgesel yatırımcı' olmayı hedefleyen Doğuş, uluslararası ilk yatırımını Hırvatistan'da yapacak. Doğuş, Dalmaçya kıyılarındaki mevcut marinanın geliştirilmesi için yapılacak 75 milyon Euro'luk yatırımının 3'te birini karşılarken, marinanın işletmesine de ortak olacak.

Amerikan ve Hırvat ortak

Hırvatistan'da düzenlenen bir törenle imza attığı ortaklık anlaşması ile Doğuş Grubu, Sibenik'te bulunan Mandalina Marina&Yacht Club'ın hem hissedarı, hem de geliştirici ve işletmeci ortağı oldu. Doğuş Grubu, bu projede ABD kökenli Island Global Yachting (IGY) ve Hırvatistan'ın önde gelen yatçılık ve denizcilik şirketlerinden Nautical Center Prgin (NCP) ile ortak hareket edecek. Doğuş'un burada üstlendiği işler şöyle anlatıldı: "Dalmaçya kıyılarının incisi olarak bilinen Sibenik'teki proje, Mandalina Marina&Yacht Club'daki mevcut marinanın otel ve alışveriş sahaları ile geliştirilmesi ve bunun yanı sıra 30 metre üzerindeki mega yatların demirleyebileceği `mega yat marinası'nın yapım ve inşaatı."

İşletmesini de yapacak

Toplam yatırım tutarı 75 milyon Euro'nun üzerinde planlanan projede, bu tutarın yaklaşık 3'te biri Doğuş Grubu tarafından karşılanacak. Yapılan anlaşmaya göre, marinanın yapım ve inşaat çalışmaları da Doğuş İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca Türkiye'deki yatırımları ile marina yatırımcılığı ve işletmeciliğinde deneyim elde eden Doğuş Grubu, Sibenik'teki mevcut marinanın geliştirilmesi, yenilenmesi, yeni mega marinanın yapımı ve marina kompleksinin tamamının işletmesinde etkin rol alacak. Mandalina Marina&Yacht Club'ın işletmesi, IGY ile Doğuş Grubu'nun ortaklığında yürütülecek.

İki otel inşaat edecek

Mandalina Marina&Yacht Club'daki mevcut marinaya ortak olan Doğuş Grubu, IGY ve NCP şirketleriyle yaptığı işbirliği ile marina alanında biri 4 yıldızlı biri ise 5 yıldızlı olmak üzere iki otel de inşaa edecek. Bir de bir alışveriş sahasının yapımını üstlenen Doğuş Grubu, Mandalina Marina&Yacht Club'da bir de mega yat marinası inşa edecek.

Dalaman'a 100 milyon  dolar ayırdı

DOĞUŞ Grubu yetkililerinin verdiği bilgilere göre, marinacılıkta yurtiçindeki yatırımlara da devam edilecek. Bu zamana kadar Turgutreis ve Didim'de kurduğu D-Marin marinaları ile toplam 110 milyon dolardan fazla yatırım yapan grup, halen proje aşamasındaki D-Marin Dalaman Marinası için ise 100 milyon doların üzerinde yatırım planlıyor.

Stratejimizin en somut örneği

HIRVATİSTAN Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç'in de katıldığı imza töreni için Hırvatistan'da bulunan Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, şu açıklamayı yaptı: "Hırvatistan'da yaptığımız anlaşma marinacılık ve yatçılık sektöründe bölgesel oyuncu olma stratejilerinin en somut sonucu. Hırvatistan marinacılık ve yatçılık alanında dünyanın en hareketli pazarı. Akdeniz havzasında giderek etkinliğini artıran, bu alanda hem deneyim hem de potansiyel açısından çok kuvvetli bir oyuncu. Bir yandan bu ülkenin bu alandaki önde gelen yatırımcı ve hizmet sağlayıcılarından NCP ile, diğer taraftan lüks marinacılıkta liderliğini kanıtlamış ABD'li IGY ile ortaklığımız, D-Marin ile Türkiye'de ulaştığımız başarılı noktanın, uluslararası alanda da tescili anlamına geliyor."
Hürriyet

Hırvatistan kıyılarının yeni efendisi Doğuş

Marinacılıkta Türkiye'nin en büyük yatırımcılarından Doğuş Grubu, bu alanda bölgesel oyuncu olma hedefi doğrultusunda ilk adımını Hırvatistan'da attı

Turgutreis ve Didim'de kurduğu D-Marin marinaları ile toplam 110 milyon doların üzerinde yatırım yapan, halen proje aşamasındaki D-Marin Dalaman Marinası için ise 100 milyon doların üzerinde yatırım planlayan Doğuş Grubu, marina yatırımcılığı ve işletmeciliğinde bölgesel oyuncu olma hedefi doğrultusunda ilk adımını Hırvatistan'da attı. Hırvatistan'da düzenlenen törenle ABD'li IGY ve Hırvat NCP şirketleriyle imza attığı ortaklık anlaşması ile Doğuş Grubu, Sibenik'te bulunan Mandalina Marina&Yacht Club'ın hem hissedarı, hem de geliştirici ve işletmeci ortağı oldu.

Mandalina Marina&Yacht Club'daki mevcut marinaya ortak olan, bunun yanı sıra IGY ve NCP şirketleriyle yaptığı işbirliği ile marina alanında biri 4 yıldızlı biri ise 5 yıldızlı olmak üzere iki otel ve bir alışveriş sahasının yapımını üstlenen Doğuş Grubu, bir de mega yat marinası inşa edecek. Toplam yatırım tutarı 75 milyon Euro'nun üzerinde planlanan projede, bu tutarın yaklaşık üçte biri Doğuş Grubu tarafından karşılanacak.

Ortaklığın şahidi Stjepan Mesi oldu

Doğuş Grubu'nun Hırvatlar'la yaptığı ortaklık anlaşmasının imza törenine Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesi de katıldı. Törende konuşan Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, bu işbirliği anlaşmasının marinacılık ve yatçılık sektöründe bölgesel oyuncu olma stratejilerinin en somut sonucu olduğunu belirtti. Akhan `Hırvatistan marinacılık alanında dünyanın en hareketli pazarı. Akdeniz havzasında etkinliğini artıran, hem deneyim hem de potansiyel açısından çok kuvvetli bir oyuncu' dedi.
Star

Doğuş Grubu, Dalmaçya kıyılarında marina inşa ediyor

Turgutreis, Didim ve Dalaman'da marinalar inşa eden Doğuş Grubu, bu alanda yurtdışındaki ilk yatırımını Hırvatistan Sibenic'te gerçekleştiriyor. Kuruluş burada değeri 75 milyon avroyu bulan marinanın yanı sıra otel ve alışveriş merkezi de yapacak

Marinacılıkta Türkiye'nin en büyük yatırımcılarından biri haline gelen Doğuş Grubu, bu alanda bölgesel oyuncu olma hedefi doğrultusunda ilk adımını Hırvatistan'da attı. Doğuş Grubu, Sibenic'te bulunan Mandalina Marina&Yacht Club'ın hem hissedarı, hem de geliştirici ve işletmeci ortağı oldu.
Doğuş Grubu, bu projede lüks marina yatırımlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden ABD kökenli Island Global Yachting (IGY) ve Hırvatistan'ın önde gelen yatçılık ve denizcilik şirketlerinden Nautical Center Prgin (NCP) ile ortak hareket edecek. Yurtdışındaki ilk projesi için ABD'li IGY ve Hırvat NCP şirketleriyle ortaklık anlaşması imzalayan Doğuş Grubu, Dalmaçya Kıyıları'nın incisi Sibenic'te yer alan Mandalina Marina&Yacht Club'daki mevcut marinanın otel ve alışveriş sahaları ile geliştirilmesi ve bunun yanı sıra 30 metre üzerindeki mega yatların demirleyebileceği `mega yat marinası'nın yapım ve inşaatını üstlendi. Tüm bu yapım ve inşaat çalışmalarını Doğuş İnşaat'ın gerçekleştireceği açıklandı.
Yatırıma devam
Bu zamana kadar Turgutreis ve Didim'de kurduğu D-Marin marinaları ile toplam 110 milyon doların üzerinde yatırım yapan, halen proje aşamasındaki D-Marin Dalaman Marinası için ise 100 milyon doların üzerinde yatırım planlayan Doğuş Grubu, marina yatırımcılığı ve işletmeciliğinde elde ettiği deneyimi Hırvatistan Projesi ile yurtdışına taşıyor. Doğuş Grubu, imzaladığı anlaşma çerçevesinde Sibenic'teki mevcut marinanın geliştirilmesi, yenilenmesi, yeni mega marinanın yapımı ve marina kompleksinin tamamının işletmesinde rol alacak.
Mandalina Marina&Yacht Club'daki mevcut marinaya ortak olan, bunun yanı sıra IGY ve NCP şirketleriyle yaptığı işbirliği ile marina alanında biri 4 yıldızlı biri ise 5 yıldızlı olmak üzere iki otel ve bir alışveriş sahasının yapımını üstlenen Doğuş Grubu, Mandalina Marina&Yacht Club'da bir de mega yat marinası inşa edecek.
Toplam yatırım tutarı 75 milyon avro'nun üzerinde planlanan projede, bu tutarın yaklaşık üçte biri Doğuş Grubu tarafından karşılanacak. Mandalina Marina&Yacht Club'ın işletmesi ise IGY ile Doğuş Grubu'nun ortaklığında yürütülecek.

`Bölgesel oyuncu olacağız'
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic'in de katıldığı imza töreni için Hırvatistan'da bulunan Doğuş Holding İcra Kurulu Başkanı Hüsnü Akhan, Hırvatistan'da yaptıkları işbirliği anlaşmasının marinacılık ve yatçılık sektöründe bölgesel oyuncu olma stratejilerinin en somut sonucu olduğunu dile getirdi.
Hüsnü Akhan, şöyle devam etti:
"Hırvatistan marinacılık ve yatçılık alanında dünyanın en hareketli pazarı. Akdeniz havzasında giderek etkinliğini artıran, bu alanda hem deneyim hem de potansiyel açısından çok kuvvetli bir oyuncu.
Bir yandan bu ülkenin bu alandaki önde gelen yatırımcı ve hizmet sağlayıcılarindan NCP ile, diğer taraftan lüks marinacılıkta liderliğini kanıtlamış ABD'li IGY ile ortaklığımız, D-Marin ile Türkiye'de ulaştığımız başarılı noktanın, uluslararası alanda da tescili anlamına geliyor. Doğuş Grubu olarak, marinacılıkta bölgesel oyuncu olma iddia ve hedefimizde kararlılıkla ilerlemekteyiz. Bu amaçla yatırımları sürdüreceğiz."
Radikal


Geri Dön