29 / 03 / 2024

Doğuş ve Orjin Grup İzmir’de ihaleyle arazi aldı, meclis mahkemeye verdi!

Doğuş ve Orjin Grup İzmir’de ihaleyle arazi aldı, meclis mahkemeye verdi!

İzmir’de Konak Belediyesi’ne ait Üçkuyular’daki arsaya 56.5 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Doğuş ve Orjin grup burada lüks konseptte ‘İstinye Park’ yapmak istiyor. atırım gerçekleşirse Doğuş yatırımlarının İzmir miladı olacak




İzmir’de Konak Belediyesi’ne ait Üçkuyular’daki arsaya 56.5 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Doğuş ve Orjin grup burada lüks konseptte ‘İstinye Park’ yapmak istiyor. Yatırım gerçekleşirse Doğuş yatırımlarının  İzmir  miladı olacak! Ancak satışa karşı çıkan bazı meclis üyeleri idare mahkemesine başvurdu.


Son yıllarda İzmir yatırımcıların gözdesi olmaya başladı. Bayraklı bölgesinde gökdelenler boy gösterirken bir yılda açılan otellerin sayısı 20’yi buldu...Yatırımlardaki hareketlilik lüks mağazacılık taleplerini arttırırken bu alanda ilk adımı Doğuş ve Orjin Grup ortaklığı ile İstanbul’da gerçekleşen İstinye Park atmak istedi. Yatırım için arazi arayışına geçen iki grubun ortak şirketi Orta Gayrimenkul AŞ. alışveriş merkezlerinin yoğun olarak yer aldığı Üçkuyular semtini seçti. Çeşitli kurum ve kişilere ait arazileri satın almaya başlayan şirket son olarak sıra Konak belediyesi sınırlarındaki benzin istasyonunun bulunduğu arazi için devreye girdi.


İNTERNETTEN CANLI YAYIN


Bu talep üzerine Konak Belediyesi’ne ait Merbel AŞ araziyi ihaleyle satışa çıkardı. 23 milyon TL muhammen bedel belirlenen arazi için geçen hafta ihale gerçekleşti. İhaleye Orta Gayrimenkul Yatırım-Turizm A.Ş, Opet Akaryakıt A.Ş, Seç Akaryakıt A.Ş, Tutka Eğitim-Tüketim Malzemeleri A.Ş ve İstiridye Petrol Sanayi A.Ş katıldı.  Kapalı teklifler açıldıktan sonra en yüksek teklifi veren  üç katılımcı arasında açık arttırma yapıldı. Opet’in 47 milyon 250 bin TL teklifinden sonra ihaleden çekilmesinin ardından Üçkuyular Benzin İstasyonu arazisi, 48 milyon TL teklifi ile KDV dahil 56 milyon 640 bin TL’ye Orta Gayrimenkul Yatırım A.Ş’nin oldu. İhale itirazlara karşı şeffaf olması için Başkan Hakan Tartan’ın isteğiyle Konak Belediyesi web sitesinden de canlı olarak yayınlandı. 


TARTAN’I TOPA TUTTULAR


Ancak ihalenin ardından deyim yerindeyse kıyamet koptu. Hem AK Partili hem de CHP’li Meclis üyeleri Satışı gerçekleştiren CHP’li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı topa tutarken satışın iptali için de İdare mahkemesi’ne başvurdu. Araziyi alan Doğuş Grubu ile Orjin Grubun bu arazide amacı İstinye Park markasını İzmir’e taşıyarak bir alışveriş merkezi yapmak.


Peki ne olacak?


YATIRIMCI grup şimdi satış sonucunu bekliyor. En geç 15 gün içinde tapunun devredilmesi gerekiyor. Gruba yakın çevrelerden edildiğim izlenim olumsuz bir gelişme olursa lüks konseptli İstinye Park’tan vazgeçecekler. Şu ana kadar satın aldıkları arazi üzerinde de farklı bir alışveriş merkezi yapacaklar.



Hürriyet


Geri Dön