23 / 04 / 2024

Doka, Marmaray'dan sonra Haliç projesine talip

Doka, Marmaray'dan sonra Haliç projesine talip

Doka Kalıp, 2 milyon euro teklifle kazandığı Marmaray tüp geçit projesinden sonra İBB'nin Haliç köprüsü metro projesinin yaklaşım yolları kalıplarının yapımına da talip.



ABD'den bütün dünyaya yayılan ve mortgage sektöründeki sıkıntıyla başlayan krizin, yine inşaat sektörüyle sona ermesi bekleniyor. Konut finansmanında ortaya çıkan sıkıntıların, bütün finans sektörüne yayılmasıyla dünyayı etkisi altına alan küresel krizin yine inşaat sektörünün sıçramasıyla etkisini azaltacağını söyleyen Doka Kalıp Genel Müdürü Suvai Gürel, "Çıkış yine bu sektörle olacak. 2010'da sektörde patlama bekliyoruz. Kriz bize yabancı değil. Siyasi istikrar, krizi çabuk atlatmamıza yardımcı olacak. Nefesimizi tuttuk bekliyoruz. 2010'da inşaattaki patlama bize nefes aldırır" dedi.

KÖPRÜYÜZ, KÖPRÜYE TALİBİZ
Avusturya'da 1868 yılında ahşap doğrama atölyesi olarak kurulan Doka Kalıp'a 1999 yılında ortak olduklarını söyleyen Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü Suavi Gürel, "Doka içinTürkiye önemli bir ayak. Arap ülkeleri ve Avrupa arasında köprü vaziyetindeyiz. Güney Afrika dahil, 5 bölgede hizmet veriyoruz" dedi. En önemli projelerinin arasında, Birecik, Karkamış Barajları, Ermenek Barajı, Gülburnu Viyadüğü, Pendik Alışveriş Merkezi gibi yatırımların kalıpları olduğunu söyleyen Gürel, "Bunların en büyüğü,  Marmaray  tüp geçit projesi. 2 milyon euro teklifle biz kazandık. Bu kalıpları yapmak için Tuzla'da özel havuzlar kurduk, 13 tüp yaptık. Her biri 140 bin euroya mal olan bu iş bize hem teknolojiyi öğrenmek, hem de vizyon açısından çok şey kattı. Projeye süpervizörlük hizmeti de verdik" dedi.

Haliç Projesine talibiz
Azerbaycan'da yüksek bina projeleri, Irak'ta baraj projeleri ve Gebze'de iki fabrikanın kalıp inşasına başlayacaklarını söyleyen Suavi Gürel, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Haliç köprüsü metro projesinin yaklaşım yolları kalıplarının yapımına da talip olduklarını belirtti. Tarihi eser kapsamına alındığı için 10 yıldır bekleyen projeyi Kadir Topbaş çizmiş fakat Süleymaniye Camii'nin silüetini kapattığı gerekçesiyle proje beklemeye alınmıştı.

Türkiye

Geri Dön