18 / 04 / 2024

Dolapdere keşfedilince fiyatlar Taksim'le yarışır hale geldi!

Dolapdere keşfedilince fiyatlar Taksim'le yarışır hale geldi!

Taksim'in Talimhane bölgesinden sonra Dolapdere de otelcilerin yeni gözdesi olmaya başladı



Taksim'in Talimhane bölgesinden sonra Dolapdere de otelcilerin yenigözdesi olmaya başladı. Harbiye, Osmanbey ve Taksim'e olan yakınlığı ile dikkat çekenDolapdere'ye gelen otel markaları ile otel caddesine dönüşmeye başladı. Metroya yakınlık nedeniyle değerini artıran bölge de şimdiden birçok inşaat firmasınınbölgede arsa arayışında olduğu söyleniyor. Otellerin yanı sıra iş merkezlerin tercihiolan bölgede arsaların metrekare fiyatları için 80 dolarlara varan rakamlarınistendiği belirtiliyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Lisanslı Değerleme Uzmanı Simge Sevin Aksan, Dolapdere bölgesinin turizm, sanat, ticaret ve eğitim gibi çok farklı amaçlara hizmet eden fonksiyonlarının bir arada toplandığı Taksim - Şişli - Beyoğlu - Bomonti merkezlerine olan yakınlığının, bölgede yapılan ve yapılacak olan yatırımları cazip hale getirdiğini söyledi.

Ayrıca bölgenin, ana arterlere ve tünellere de yakın konumlanmış durumda olmasının da, bölgenin çekiciliğini arttıran faktörlerden biri olarak öne çıktığını dile getiren Aksan,"Bölgede yer alan eski yapılar ve tamirhanelerin yerine, kentsel dönüşümün de etkisiyle, nitelikli konut - ofis blokları ile otel binaları inşaedilmeye başlanmıştır" dedi.

Otel yatırımları yapılacak

İstanbul'un, henüz ihtiyaç duyduğu otel oda-yatak kapasitesine ulaşamamış olması ve bölgenin konumundan dolayı, İstanbul'da artmakta olan otel yatırımlarının bu bölgede de arttığına işaret eden Aksan, "Şu an bölgede Crowne Plaza ve Green Park otelleri
yer almakta. Yakın çevredeki otellerin ortalama yüzde 80 - 85 doluluk oranları ile çalıştığı ve bölgenin İstanbul'un kongre merkezlerine yakınlığı da göz önünde bulundurulduğunda yeni otel yatırımları yapılması muhtemeldir" dedi. Bölgedeki yatırımların kentsel dönüşüm fikirleri ve çalışmaları ile gelişimini sürdüreceğini aktaran Aksan şunları söyledi: "Aynı zamanda düzensiz yapılaşma ve bölgenin depremselliğinden kaynaklanan kentsel dönüşüm fikriyle bölgedeki konut profili de değişecektir. Bölgeye yapılacak yatırımlar öncesi bu gelişmeler göz önünde bulundurulmalıdır."

Fiyatlar artıyor

Bölgede emlak fiyatları, İstanbul'un önemli merkezleri olan Talimhane, Şişli, Taksim ile yarışır nitelikte olduğunu dile getiren Sevin Aksan, "Yeni yatırımlar bölgedeki fiyatlarda bir miktar artışa neden olabilir ancak, çevrede yer alan emlak fiyatları belli olduğundan, bu artış oranının çok yüksek olmayacağı tahmin edilmekte" yorumunu yaptı. Aksan,Dolapdere dışında son zamanlarda, Karaköy, Elmadağ ve Tarlabaşı bölgeleri'nin de hızla gelişim gösteren diğer bölgeler olduğunu söyledi.

Oteller caddesine dönüşüyor

Özellikle Dolapdere Caddesi'nin oteller caddesine dönüşmeye başladığını aktaran Ünal İnşaat Sektör Sorumlusu Cem Altıntaş, şunları söyledi: "Büyük üç-dört yıldızlı oteller şu an orada yapılmaya başlandı.Çünkü hem Taksim'e hem de metroya yakın.
Ayrıca arsa maliyetleri Taksim'e göre daha uygun. Yeni yapılan adliyeye ulaşmakta çok kolay olduğu için otellerle ilgili olarak çok ciddi bir şekilde ivme kazandı."

Talep gelince gelecekteki fiyatlar istenmeye başladı

Taksim'den sonra ikinci derecede önemli bir bölge olan Dolapdere olması gereken gelişmelerin son iki-üç yıldan bu yana başladığını aktaran Point Gayrimenkul yetkilileri, "Aslında olması gereken de bu. Taksim zaten İstanbul'un kalbi. Taksim'in hemen altındaki bu bölgenin şimdiye kadar nasıl unutulduğu da ilginç. Yıllarca yanlış değerlendirilen ve kulanılanbölgede durum şimdi fark edildi. Artık oto malzeme satıcıları ve soğutmacılar çıkacak. Bölge el değiştiriyor" diye konuştular. İnşaat firmalarının çok istediği bir bölgeye dönüşen Dolapdere'de ancak mal sahipleri bu talebi gördüğü için gelecekteki fiyatı istediğinden şikayet eden
yetkililer,"Bu çoğu yerde bir dezavantaja dönüşüyor ve işler yavaşlıyor" dediler.Şu anda inşaatçılar, otelciler, iş merkezi ve kendisine ofis yapmak isteyen büyük firmaların kendilerine yer baktığını anlatan yetkililer, "Fiyatların ise değişik. Metrekareye 40 dolarda 80 dolardan diyenler oluyor. Bunlar çok yüksek fiyatlar olduğu için burada satışlar yavaş ilerliyor" açıklamasını yaptı.

Dünya


Geri Dön