28 / 03 / 2024

Dolar 6.58'e yükseldi!

Dolar 6.58'e yükseldi!

Dolar kuru dün yüzde 2'ye varan artışla 6.58'e kadar yükselirken, güne 6.5870 seviyesinden başladı.



Dolar/TL FED'in sınırsız tahvil alım adımının risk iştahını artırmasıyla geçen hafta 6.38'e kadar geriledi ancak koronavirüs endişeleriyle 6.60'ın üzerini test etti. 

Bugüne de yükselişle başlayan dolar 6.5870, euro da 7.2515 liradan işlem görüyor.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre, ABD borsaları açıklanan devasa teşvik paketinin etkisiyle dün kayıplarının bir kısmını telafi ederek günü yükselişle tamamladı. Dün BIST 100 Endeksi ise günü sınırlı düşüşle tamamladı. Asya borsaları bu sabah karışık seyir izledi. 

Yurt içinde bugün şubat ayı dış ticaret dengesi, ABD'de konut fiyat endeksi takip edilecek. Ekonomik verilerin yanı sıra virüs salgınına yönelik gelebilecek haber akışları piyasa fiyatlamaları açısından belirleyici olacak. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön