24 / 04 / 2024

Dolar 70 lira olacak! Ceplerde bulunan paralar yok olacak! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den korkutan açıklamalar

Dolar 70 lira olacak! Ceplerde bulunan paralar yok olacak! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den korkutan açıklamalar

İsabetli tahminleri ile tüm Türkiye’yi şaşkına uğratan Selçuk Geçer, doların ağustos ayında ne kadar olacağını açıklarken yıl sonu tahmini de duyurdu.



"BİR ANDA DOLAR KURUNU 60 - 70 LİRA OLARAK GÖREBİLİRİZ"

Geçer, önümüzdeki zamanlarda uygulanan para politikalarının değişmediği sürece doların yukarı seyre fırlayacağını duyurdu.

Eğer bu politikalarında ısrar edilir ise veya direnirlerse kırılmanın yaşanacağını dile getiren Geçer, "Bu durum bizi 5 Nisan 1994 tarihine götürür, dört beş katına kadar artışlar görürüz. Bir anda 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu 60-70 lira olarak görürüz. Umarım bu şekilde bir şey olmaz fakat bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini şu anda da anlamış değiller. Sadece algı ve söz ile yönetilemezsin" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"BU BÖYLE KALAMAZ, DEVAM EDEMEZ"

Enflasyon rakamları ile ilgili değerlendirme yaparken de bunun kura yansımasının 30 - 35 lira bandını bulacağını söyleyen Geçer, % 80'e gelen enflasyon için bunun sürpriz olmadığını da dile getirerek sözlerini, "Zaten biz şu anda 30 - 35 lira aralığında dolar kurunu hissediyoruz fakat Türkiye'de en ucuz şey; dolar. Bu böyle kalamaz, devam edemez" şeklinde konuşmasını bitirdi.

Dolar 70 lira olacak! Ceplerde bulunan paralar yok olacak! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den korkutan açıklamalar

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Ağustos 2022 tarihinde saat 12.38'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,46 Türk Lirası, altının gramı ise 1047 Türk Lirası değerinde.

Gram altın 1600 TL olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş tarihi açıkladı! Bunu okumadan sakın altın almayın

TOKİ’den 81 ilde ucuz konut projesi! Emekli ve gençlere özel fırsatlar var! Başvuru tarihlerini sakın kaçırmayın

Kiracılar dikkat! Daha fazla para vermemek için bu oyunu iyi okuyun!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön