25 / 04 / 2024

Dolar 70 lira olacak! Ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi! Yatırımcılar ve vatandaşlar tedirgin

Dolar 70 lira olacak! Ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi! Yatırımcılar ve vatandaşlar tedirgin

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 18 lira bandında seyir etmesi ile birlikte öngörülerine devam etti. Geçer’in açıklamaları yatırımcıları tedirgin ederken vatandaşlarda ise paniğe sebep oldu. İşte detaylar…



YIL SONUNA DOĞRU DOLAR KURU 35 TL’Yİ GÖREBİLİR!

Para piyasaları uzmanı Geçer, yılın sonuna doğru doların daha da yükseleceği şeklinde açıklamalarda bulunduğu konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Kurda gözüken hareketlilik daha da sert hale gelecek. Enflasyon, etkilerini dolar kuru üzerinde 30 liraya yaklaşarak gösterilecek.

Yüzde 80’lik enflasyon bizler için hiç sürpriz olmadı. Şu anda 30 lira ve 35 lira aralığında olan dolar kuru; Türkiye’de de en ucuz olan şey. Bu böyle devam edemez.”

DOLAR 70 TL OLABİLİR!

Para politikalarına yönelik yeni bir düzenleme yapılmaz ise doların daha da yukarıya çıkması ihtimali durumuna da değinen Geçer: “Eğer ısrar ile aynı politikaya devam ettirmek ısrar edilirse bu durumda 1994 yılında yaşanan durumunu aynısını tekrar görürüz” şeklinde konuştu.

“Geçmişte 4 - 5 katına kadar artış yaşanmıştı” cümlelerini kurduktan sonra, “Süreçte öngörüm ise doların 70 lirayı görmesi” ifadesini kullandı. Geçer, sözlerini, “Umarım böyle bir şey olmaz” şeklinde bitirdi.

Dolar 70 lira olacak! Ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi! Yatırımcılar ve vatandaşlar tedirgin

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Ağustos 2022 tarihinde saat 18.43'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,19 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

Listelerin 1 numarası Hyundai Tucson'un ağustos ayı fiyatları belli oldu! İşte 9 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Türkiye ihracatta git gide devleşiyor! Teknoloji yoğun üründe yeni başarı

Evlenecek gençlere müjde! TOKİ ucuz konutlarının yüzde 20’si gençlerin olacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön