26 / 04 / 2024

Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Altın fiyatları, dünya çapında gerçekleşen ekonomik durgunluk risklerinin artması ile sarı metale yönelik güvenli liman talebinin canlanması nedeniyle haftanın ilk günü önemli bir destek seviyesinin üzerinde sabitlendi.



Dünya genelinde faiz oranlarında paralel olarak artması, altında keskin bir düşüş yaşandı.

Bu düşüş, birçok merkez bankasının enflasyonla mücadele etmek için faizleri artırmasıyla, önümüzdeki aylarda külçe fiyatları üzerinde baskı yaratması bekleniyor. Bu bağlamda altın, bu yıl yüzde 8,3'lük bir düşüşle enflasyondan korunma konusunda büyük ölçüde kaybetmiş gibi görünüyor.

 Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Yine de özellikle doların daha da zayıflaması halinde altın fiyatları kısa vadede bir miktar rahatlama görülebilir.

Diğer endüstriyel metallere baktığımızda, bakır fiyatları; Japonya'nın imalat sektöründen gelen olumsuz gelişmelerle, kırmızı metale olan talebe ilişkin endişeleri artırmasıyla Pazartesi günü daha da düştü.

Bakırda vadeli işlem hacmi, Eylül ayındaki büyük düşüşünün ardından yüzde 0,2 gerileyerek 3,3830 dolara indi.

Japonya Merkez Bankası tarafından yapılan bir çalışma, ülkedeki dev imalatçıların üçüncü çeyrekte iş beklentileri konusunda kötümser bir senaryo çizdiklerini olduklarını gösterdi ve bu dünyanın en büyük üçüncü ekonomisinde bulunan endüstriyel eğilimlerin zayıfladığına işaret ediyor.

Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Bakır fiyatları, artan faizlerin ekonomik faaliyetler üzerinde baskı yaratması ve endüstriyel metale olan talebi ciddi ölçüde azaltması nedeniyle bu yıl düşüş gösterdi.

Yükseliyor! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Henüz almadıysanız acilen bakın! 3 Ekim 2022 altın fiyatları

Gümüş 12 TL sınırına geldi! Yatırımcıların yüzü sonunda gülüyor! Gümüş fiyatlarında son dakika

Demirdeki zam hurdaya da yansıdı! Demir ve bakır hurda güncel fiyat listesi! 2 Ekim 2022

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön