28 / 03 / 2024

Dolar fırladı, gümüş çakıldı! Gümüşe yatırım yapanlar dikkat! Bu rakamları görenler şaşkına döndü

Dolar fırladı, gümüş çakıldı! Gümüşe yatırım yapanlar dikkat! Bu rakamları görenler şaşkına döndü

Merkez Bankası faiz karaları hafta içi açıklandı. Kararın açıklanmasından sonra dolar/TL yükselişe geçerken altın ve gümüş fiyatları düşmeye başladı. Doların güçlenmesi ile emtia fiyatları üzerindeki baskı arttı. Dolar fırladı, gümüş ise çakıldı. Gümüşe yatırım yapanlar dikkat. Gümüş fiyatlarını gör



GÜMÜŞ FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Gümüş fiyatları neden düşüyor? Herkes gümüş fiyatlarının neden düştüğünü merak ediyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Mart ayında Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle yıl içinde zirveye yükselen gümüş fiyatları Nisan ayı itibarı ile düşüşe geçti ve bugünkü kayıpla beraber Ağustos ayı kazancını da geçerek en düşük seviyeleri gördü.

Çin’deki zayıf büyümenin küresel risk iştahını azaltması ile  dolara olan talep yükseldi. Dolara olan talep altın ve güüş gibi kıymetli metallere olan talebin azalmasına neden oldu.

Dolar fırladı, gümüş çakıldı! Gümüşe yatırım yapanlar dikkat! Bu rakamları görenler şaşkına döndü

Altın ve gümüş fiyatlarına baskının artması ile aşağı yönlü hareket eden kıymetli metaller içinde en çok gümüş fiyatları değer kaybetmeye başladı.

Ons altın fiyatı bugün Merkez Bankası kararından sonra gerileyerek 1.752 dolar seviyesine kadar  düştü. Gümüş ons fiyatı ise 19,07 dolar seviyesine kadar geriledi.  

Peki gümüş fiyatları ne olur? Gümüş yükselir mi, düşer mi? Gümüş fiyatları düşmeye devam edecek mi?
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön