26 / 04 / 2024

Dolar kurunda son dakika! Düşüş devam edecek mi? Bu dolar tahminini ne duydunuz ne de gördünüz! Hemen bakın!

Dolar kurunda son dakika! Düşüş devam edecek mi? Bu dolar tahminini ne duydunuz ne de gördünüz! Hemen bakın!

Altın ve dolar dün BDDK’nın hamlesi sonrası sert düşüş gösterdi. Peki dolardaki düşüş devam edecek mi? İşte dolar kurunda son dakika gelişmeleri... 



Mynet'ten Sinem Eryılmaz'ın haberine göre, söz konusu bu karardan sonra döviz kurlarında ve altın fiyatlarında sert düşüş görüldü. Açıklanan resmi rakamlara göre, güne 17,33 seviyelerinden başlayan dolar/TL, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) finansal istikrarı destekleyici yeni adımları duyurmasından sonra 16,4798 ile 6 Haziran tarihinden bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu. Yine açıklanan resmi rakamlara göre, kurda yüzde 5'e yakın düşüş yaşandı. Euro/TL ise 18,34 liradan 17,39 lira seviyelerine kadar geriledi. Söz konusu karardan sonra Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri 784 baz puana geldi.

Dolar kurunda son dakika! Düşüş devam edecek mi? Bu dolar tahminini ne duydunuz ne de gördünüz! Hemen bakın!

GRAM ALTINDA KAYIP NE KADAR?

Yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatları da hafta boyunca gözünü kulağını ABD Merkez Bankası Fed ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) gelecek açıklamalara çevirmişti. 20 Aralık tarihinde Kur Korumalı Mevduat Sistemi’nin devreye alınması öncesinde 1062 TL'ye çıkarak tüm zamanların rekorunu kıran gram altın, o tarih sonrası 500 TL'nin altını görmüştü. Fakat dolar/TL kurunun geçtiğimiz haftalarda 17,50 lirayı görmesiyle yatırımcıların gözdesi altının gram fiyatı yine tüm zamanların zirvesine gözünü dikmiş ve 1040 TL'ye ulaşmıştı. Gram altın fiyatları daha sonra düşüşe geçti ve 1010-1025 lira aralığında hareket etti. Fakat dünkü karar sonrası dolar kurunda yaşanan sert düşüş gram altında da kayıplara neden oldu. 1016 liradan güne başlayan altının gram fiyatı 1 günde yatırımcısına tam 45 lira kaybettirdi.

Fakat piyasa kapanışı sonrası duyurulan yeni düzenlemeye ilişkin asıl fiyatlamanın pazartesi günü yansıması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön