11 / 05 / 2024

Dolarda baştan aşağı kaynar su döktüren gelişme! Pozisyon alı fena şeyler olacak

Dolarda baştan aşağı kaynar su döktüren gelişme! Pozisyon alı fena şeyler olacak

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantısına ait tutanaklar yayınlandı. Tutanaklarda enflasyona karşı daha baskılayacağı tedbirler alınacağı belirtilirken, Temmuz ayı için ise 75 baz puanlık faiz artışının masada olduğu belirtildi.



Dolar kurunun hangi yöne gideceği özellikle yatırımcılar tarafından çok merak ediliyor. Bu gelişmelerin yaşandığı sırada Amerika'da çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. 

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ilişkin tutanaklarını yayımladı.

75 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI MASADA 

Fed yetkilileri tutanaklarda, Temmuz ayında 50 ya da 75 baz puanlık bir faiz artışı beklediklerini ve yüksek enflasyon baskılarının devam etmesi halinde daha kısıtlayıcı bir duruşun uygun olabileceğini belirtti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön