24 / 04 / 2024

Dolarda son çare! Bankacılar düşüş için tek işaret gösterdi

Dolarda son çare! Bankacılar düşüş için tek işaret gösterdi

Türkiye'de dolar kuru yükselmeye devam ederken, kurun frenlenip frenlenmeyeceği merak konusu. Fakat konu hakkında görüş bildiren bankacılar, tek çare olarak faiz oranlarında yüklü artırımı görüyor.



Dolar kuru yine tarihi seviyelerin eşiğinde gezmeye başladı. Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardından bir anda 15 ve üzerini gören dolar kurunun 17 TL'ye gideceği konuşuluyordu.

TÜRKİYE FRENLEME ÇABASINDA

Türkiye, dolar kurunun daha da yükselmesini önlemek amacıyla piyasaya sık sık müdahalede bulundu. Piyasaya sürülen dolarla da yetersiz kalınca, yeniden kurda yükseliş yaşandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön