16 / 04 / 2024

Dolarda ters köşe mi olacak? İşte flaş dolar tahmini!

Dolarda ters köşe mi olacak? İşte flaş dolar tahmini!

Dolar kuru bir süredir hareketli haftalar geçirdikten sonra 8,10-8,20 arasındaki seviyesinde ilerliyor. Piyasalar ise artan vaka sayıları ve 15 Nisan'da yapılacak Merkez Bankası faiz toplantısına odaklandı. Peki, dolar/TL'nin gidişatı için ne deniliyor? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte cevabı..



Dolar ve euro alım satımı yapmak isteyenler döviz kurunda yaşanan değişimleri merak ediyor ve araştırıyor. Son günlerde durgun bir şekilde hareket eden Amerikan doları ve Euro haftanın son gününde de seviyesini korumaya devam etti. Milliyet'te yer alan habere göre; dolar kuru bir süredir hareketli haftalar geçirdikten sonra 8,10-8,20 arasındaki seviyesinde seyrediyor. Piyasalar ise artan vaka sayıları ve 15 Nisan'da yapılacak Merkez Bankası faiz toplantısına gözlerini çevirdi. Peki, dolar/TL'nin gidişatı için ne deniliyor? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte detaylar...

Dolarda ters köşe mi olacak? İşte flaş dolar tahmini!

KORKU ENDEKSİ VIX 16.6'DA

Korku Endeksi VIX, 20 seviyesinin altında. Endeksin 20'nin altında olması küresel bazda riskin düşük olduğu anlamını taşıyor.

Borsada yabancı dalgası gerçekleşiyor. Yabancı yatırımcılar bir taraftan önemli miktarda satış yaparken bir taraftan da belirli hisselerde alımlarını sürdürüyor. Yabancıların ilk çeyrekte 160 hissede net alıcı oldukları kaydedildi.

Borsada yılın ilk çeyreğinde 1.9 milyar dolar ile en büyük çeyreklik satışlarından birini yapan yabancılar, 239 hissede net satış gerçekleştirirken 160 hissede de net alım yaptı. Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi yılın ilk çeyreğinde en düşük 1.256 seviyesinde olurken en yüksek 1.589'u gördü. Endeks ilk çeyreği yüzde 6.1 oranındaki değer kaybıyla tamamladı. Bu dönemde yabancılar 1.9 milyar dolarlık net satış yaptı. Yabancının bu yoğun satışlarına rağmen yerli yatırımcıların alımlarını sürdürmesi ve piyasaya yeni gelen bireysel yatırımcı bu satışları karşıladı.

Dolarda ters köşe mi olacak? İşte flaş dolar tahmini!

Borsada yapılan alım ve satımlar incelendiğinde, ilk çeyrekte yabancıların sanayi ve hizmet sektörü hisselerine ilgi gösterirken bankalarda ve karlı oldukları hisselerde satış yaptıkları belirleniyor.

İlk çeyrekte en fazla alım yapılan 10 hisse, Türk Hava Yolları, Turkcell, Petkim, Arçelik, Tekfen Holding, Çelebi, DO-CO, Nuh Çimento, Gübre Fabrik., Borusan Yatırım Pazarlama olarak kaydedildi.

İlk çeyrekte en fazla satım yapılan 10 hisse ise şu şekilde oldu: 

Garanti BBVA, Ereğli Demir Çelik, Akbank, Koza Altın, İş Bankası (C), Bim Mağazalar, Aselsan, Migros Ticaret, Ford Otosan ve Koza Madencilik.

İhtiyaç kredisi için en düşük faiz ve taksit hangi bankada?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön