23 / 04 / 2024

Doları olanlar bugünü beklesin! Nefesler tutuldu, herkes Kavcıoğlu’nun açıklamasını bekliyor!

Doları olanlar bugünü beklesin! Nefesler tutuldu, herkes Kavcıoğlu’nun açıklamasını bekliyor!

Dolar endeksindeki düşüşüne karşın dolar/TL kuru 18,80 TL üzerindeki hareketlerini sürdürmeye devam ediyor. Piyasaların 2023 yılı yol haritası ise yarın belli olacak. İşte detaylar...



YILIN İLK ENFLASYON RAPORU AÇIKLANACAK

Dolar/TL kuru 2022’de yüzde 40'ın üzerinde prim yaparken, yüzde 64 enflasyon oranı ile 2022  yılı defteri kapandı. Şimdi de tüm gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yarın ayrıntılarını açıklayacağı 2023’ün ilk enflasyon raporu sunumuna çevrildi. Türkiye'nin 2023 yılı ekonomi tahminlerinin açıklanacağı toplantı saat 10.30’da gerçekleşecek.

KAVCIOĞLU'NDAN DÖVİZ AÇIKLAMASI

Başkan Kavcıoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmesinde, kurun istikrarlı bir şekilde devam edeceğini söyleyerek, "Döviz kuru 2021 yılının sonundan itibaren istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Merkez Bankası'nın herhangi bir kur politikası bulunmuyor. Türkiye ekonomi modeli içinde aldığımız tedbirler sonuçlarını pozitif anlamda veriyor. Kur istikrarlı bir şekilde seyrine devam edecektir, burada bir problem yok" demişti.

Doları olanlar bugünü beklesin! Nefesler tutuldu, herkes Kavcıoğlu’nun açıklamasını bekliyor!

İŞTE DÜNYADAKİ SAYILI BANKALARIN 2023 DOLAR TAHMİNİ

WELLS FARGO

2023 başında dolarda görülen direnç, enflasyonun yavaşlaması ve Fed’in 2023 yılının ikinci yarısında faiz indirimlerine başlamasıyla düşecek ve dolarda kısmi gerileme görülecek. Enflasyonun daha da gerilemesi ve Fed’in güvercinleşmesi doların 2022 yılındaki kazanımlarını 2023 senesi sonuna kısmen tersine döndürür. Euro ve yen sonunda destek bulabilir ve gelişmekte olan ülke paraları da dolardaki gerilemeyle istikrar bulabilir.

ING

Çekirdek enflasyonda ekimde görülen yavaşlama, ABD emlak sektöründen gelen negatif veriler ve ekonomiye güvenin azalması uzun süredir öngörülen ikinci yarıda faiz indirimleri beklentilerini güçlendirdi. Fed ikinci yarıda faiz indirimine başlasa da Avrupa ve Asya’nın dolar mevduatlarından istikrarlı bir çıkış getirecek yatırım ortamı sağlayacağını tahmin etmiyoruz. Bu sebeple euro/dolar’da 1,05 düzeylerinin üzerinde artma görülmeyeceği görüşündeyiz.

DEUTSCHE BANK

Fed’in faiz döngüsü muhtemelen 2023 yılı baharında zirveyi görecek, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz artırımlarına devam edecek. Fakat doların krallığı sona eriyor olabilir. Zayıf dolar küresel varlık piyasalarını canlandırabilir. Euro Bölgesi’nde ve Çin’de büyüme cılız geçen kış aylarından sonra tekrar hızlanabilir, bu sebeple paritenin 2023’ü 1,05’le kapatacağını öngörüyoruz.

Aile Bakanlığı müjdeleri ardı ardına verdi! Resmen açıklandı! Yeni bir sosyal destek yardımı geliyor!

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi

Aile Bakanlığı’ndan müjde üstüne müjde! 2023 e-devlet 700 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön