20 / 04 / 2024

Doların 5 ay sonra geleceği seviye açıklandı! Hemen dolarları alıp dolaba doldurun

Doların 5 ay sonra geleceği seviye açıklandı! Hemen dolarları alıp dolaba doldurun

Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararından sonra dolarda bir anda hareketlilik yaşandı. Uzun süredir 17 sınırlarında dolaşan dolar, yeniden 18 TL'nin üzerine çıktı. Durum böyle olunca tahminler de arttı. Dünyanın en ünlü analistleri, dolarla ilgili dikkat çeken tahminde bulundu.



Merkez Bankası herkes tarafından merakla beklenen faiz kararının dün açıkladı. Banka tarafından faizlerin düşürülmesine karar verildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 8 ay sonra ilk kez faiz indirimine gitti. Politika faizi 100 baz puanlık indirimle yüzde 13'e düşürüldü.

Merkez Bankası, Eylül 2021'de faiz indirimlerine başlamış, politika faizi 4 ayda 500 puan düşürülerek yüzde 19'dan yüzde 14'e çekilmişti. Bankanın kararıyla birlikte dolar da yeniden değer kazandı. Dünyaca ünlü bir analist ise doların 5 ay sonra geleceği seviye hakkında dikkat çeken bir tahminde bulundu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön