19 / 04 / 2024

Dolar/TL güne sakin başladı!

Dolar/TL güne sakin başladı!

Dolar/TL, dün piyasalar kapandıktan sonra 7.58 seviyelerine kadar tırmanarak 2021 yılının en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar/TL haftanın son gününe ise 7.50-7.51 seviyelerinde başladı.



Pazartesi günü dışında hafta boyu yükseliş kaydeden dolar/TL, ABD tahvil getirilerindeki artış baskısıyla 2021 yılının en yüksek seviyesi olan 7.58'e kadar tırmandı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; dolar/TL'deki yükselişte Fed Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarından tatmin olmayan piyasalarda oluşan satış baskısı ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yeniden yükselişe geçmesi etkili oldu. Powell'ın değerlendirmeleri sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1.54 seviyesine yükseldi. 

 Dolar/TL güne sakin başladı!

Dolar/TL, 7.58'in görülmesinin ardından dün gece yarısı 7.50 seviyelerinde dengelendi. Bu sabah saatlerinde kur 7.50-7.51 seviyelerinde sakin seyrediyor. Dün piyasa kapanışından sonra 9.08'in üzerine çıkan fakat günü 9 liranın hemen üzerinde kapatan euro/TL de dünkü kapanış seviyelerini koruyor. 

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar/TL yeni güne 7,34 seviyelerinde başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön