26 / 04 / 2024

Dolmabahçe-Bomonti tünelinin açılışı yapıldı

Dolmabahçe-Bomonti tünelinin açılışı yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Çayırbaşı Tünel´inden sonra 7 projeyi daha devreye alacaklarını açıkladı



248 milyon 700 bin liraya mal olan Dolmabahçe-Bomonti tünelinin açılışını yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, "7 Tepe 7 Tünel" sloganıyla devam eden proje kapsamında açılacak tünellerden 7´sinin proje aşamasında olduğunu açıkladı.


İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi´nce yapımı tamamlanan Dolmabahçe-Bomonti arası karayolu tüneli ile kavşak ve bağlantı yollarının açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Çayırbaşı Tünel´inden sonra 7 projeyi daha devreye alacaklarını açıkladı. Erdoğan, "Biz boş laf üretmiyoruz, biz kuru sıkı atmıyoruz, biz iş üretiyoruz ve ürettiğimiz işler de 81 ilde kendini gösteriyor" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin "7 Tepe 7 Tünel" adlı projesi kapsamında, İstanbul´un 14 noktasında 33 tünel açılması planlanıyor.
11.6 milyon araç kullandı
Tünelin açılışı nedeniyle düzenlenen törende, geçen yıl 2 tüpten oluşan Kağıthane-Piyalepaşa tünelini hizmete aldıklarını, bu tünelin İstanbul´un ve tünele yakın semtlerin trafiğini ciddi şekilde rahatlattığını anlattı. Tünelden, günde ortalama 40 bin aracın geçtiğini, şu ana kadar toplamda 11 milyon 600 aracın burayı kullandığını belirten Erdoğan, onun bir devamı niteliğinde olan ve bugün resmi açılışını yaptıkları Dolmabahçe-Bomonti tünelinin, toplamda 4 bin 750 metre uzunluğunda olduğunu söyledi.
35 dakikalık tasarruf
Tayyip Erdoğan, Kağıthane´den Dolmabahçe´ye yoğun saatlerde ulaşımın yaklaşık 40 dakika sürdüğünü, tünelin açılmasıyla, bu sürenin sadece 5 dakikaya indiğini vurgulayarak, tünel inşaatının 248 milyon 700 bin liraya mal olduğunu bildirdi. Erdoğan şu anda Çayırbaşı tünel inşaatının hızlı şekilde devam ettiğini, 159 milyon lira maliyetle tamamlanacağını ve kentin 4 bin metre uzunluğunda yeni bir tünel daha kazanacağını belirterek, buranın da şu anda yüzde 70´inin bittiğini söyledi.
Demokrasi otobanı
Tayyip  Erdoğan konuşmasının devamında İstanbullular´dan referandum için de destek istedi. Erdoğan, "Yol yapmakla iş bitmiyor. Türkiye´nin her tarafını bölünmüş yollarla donatırken eş zamanlı olarak demokrasi otobanını da inşa etmek siyaset güzergahını temizlemek zorundayız" dedi.

Tünel ve yollar, 58 milyon lirayı kurtaracak

AÇILAN bu tünel ve yollarla günlük 16 bin saat, yılda ise 5.9 milyon saat zaman tasarrufu sağlandığını vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yollarla 58.5 milyon TL  değerinde ekonomik kazanç sağlandığını söyledi. Topbaş, şu bilgileri verdi: "Yılda 29 milyon litre yakıt tasarrufu sağlanmış olacak. Böylece hava kirliliğinin de azaltılacak. İnanıyorumki en  modern donanımlarla hazırlanmış bu tünel, İstanbul´un yaşam alanlarına önemli  katkı sağlayacak."

Bebek burnunu sıktı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, küçük bir çocuğu kucağına alarak sevdi. Bebek, Erdoğan´ın burnunu sıkınca akıllara 1999´da ABD eski Başkanı Clinton´ın burnunu sıkan Erkan bebek geldi.
Hürriyet


Geri Dön